Autor Zpráva
djkmito
Profil *
<tr>
<td>
<img src="img/button0.jpg" onmouseover="this.src = 'img/button1.jpg'" onmouseout="this.src = 'img/button0.jpg'" onmouseup="this.src = 'img/button0.jpg'" onmousedown="this.src = 'img/button1.jpg'">
</td>
</tr>

Da sa neako tot prerobit do css???
Joker
Profil
Těžko. Lepší je to asi takhle.

Události onmouseover a onmouseout se dají předělat do CSS pomocí pseudotřídy :hover, která ale v IE6 funguje jen u odkazů.
Railbot
Profil
Joker
Opradu by to šlo pomocí hoveru? Nemyslím si, že pozadí img (nadefinované v css při hoveru) překryje obrázek samotný.
Joker
Profil
Však píšu, že lepší to je tak jak to je.

Jinak udělat by to šlo, namísto <img> by ten obrázek byl na pozadí buňky a na :hover se měnil, respektive by se dalo využít onoho "posuvného obrázku na pozadí".
Leo
Profil
Pokud tam odkaz nema co delat (neslouzi skutecne ke klikani) tak ho tam nedavejte a zustante u javascriptu. Akorat bych misto dvou obrazku pracoval jen s jednim a menil backgroundPosition. Leo
djkmito
Profil
ja tam nechcem davat ziadne backgroundPosition!
... a hej mam to tam jako odkaz ale ten som tam este nedaval... najprv som chcel to onmouseover
... a ako na ten HOVER?

nasiel som toto?:
a.mmitm , a.mmitm:hover, a.mmitma {
display: block;
float: left;
height: 24px;
padding: 0 15px 0 15px;
margin: 10px 0 0 0;
font-family: Arial , Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: white;
text-decoration: none;
background: url( "nav-tab0.gif" ) 0 100% no-repeat;
}

a este tam patri aj toto:
ul.mmenu {
position: absolute;
top: -1px;
left: 0px;
margin: 0;
padding: 0;
list-style-type: none;
display: block;
z-index: 5;
background: url( "m-ext000.gif" ) 100% 100% no-repeat;
width: 910px;
height: 34px;
}

aj toto sa mi zda:
#mmenu {
position: absolute;
top: 0;
left: 6px;
width: 910px;
height: 33px;
z-index: 3;
background: #3e80bd url( "nav-bg00.gif" ) bottom repeat-x;
border-bottom: 12px solid white;
border-top: 1px solid #b4d7f0;
}

Vsetko to je odtialto:
div id="mmenu">
<ul class="mmenu">
<li class="mmitm"><a class="mmitm lft" href="http://www.*****.***">Products</a></li>
</ul></div>

Ale neviem ci to je to lebo mne to tam nejde
djkmito
Profil
ja tam nechcem davat ziadne backgroundPosition!
... a hej mam to tam jako odkaz ale ten som tam este nedaval... najprv som chcel to onmouseover
... a ako na ten HOVER?

nasiel som toto?:
a.mmitm , a.mmitm:hover, a.mmitma {
display: block;
float: left;
height: 24px;
padding: 0 15px 0 15px;
margin: 10px 0 0 0;
font-family: Arial , Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: white;
text-decoration: none;
background: url( "nav-tab0.gif" ) 0 100% no-repeat;
}

a este tam patri aj toto:
ul.mmenu {
position: absolute;
top: -1px;
left: 0px;
margin: 0;
padding: 0;
list-style-type: none;
display: block;
z-index: 5;
background: url( "m-ext000.gif" ) 100% 100% no-repeat;
width: 910px;
height: 34px;
}

aj toto sa mi zda:
#mmenu {
position: absolute;
top: 0;
left: 6px;
width: 910px;
height: 33px;
z-index: 3;
background: #3e80bd url( "nav-bg00.gif" ) bottom repeat-x;
border-bottom: 12px solid white;
border-top: 1px solid #b4d7f0;
}

Vsetko to je odtialto:
div id="mmenu">
<ul class="mmenu">
<li class="mmitm"><a class="mmitm lft" href="http://www.*****.***">Products</a></li>
</ul></div>

Ale neviem ci to je to lebo mne to tam nejde
Joker
Profil
Stačí to jednou ;-)

ja tam nechcem davat ziadne backgroundPosition!
... a hej mam to tam jako odkaz ale ten som tam este nedaval... najprv som chcel to onmouseover
... a ako na ten HOVER?

To spolu všechno souvisí.

mam to tam jako odkaz
heh... takže <tr><td><img></td></tr> a to celé je ještě někde uvnitř odkazu? Ten kód musí teda vypadat dost zběsile...

Každopádně, jak jsem psal už dvakrát, asi bych to nechal v JS (resp. já bych to asi celý předělal, ale to nebylo předmětem otázky)
Leo
Profil
"ja tam nechcem davat ziadne backgroundPosition!"

Vase chyba, je to nejlepsi reseni. Samozrejme pokud je to odkaz, pak pouzijete CSS a v nem :hover a na nej zmenite

background-position :-)

Leo
habendorf
Profil
Samozrejme pokud je to odkaz, pak pouzijete CSS a v nem :hover a na nej zmenite background-position :-)

A pokud tam nemá být žádný text, ale skutečně jen img, tak se na :hover může měnit text-indent.
djkmito
Profil
no tak teraz uz tomu background-position vobec nechapem
takže <tr><td><img></td></tr> a to celé je ještě někde uvnitř odkazu?
nieee ten <a> tam este nemam lebo najprv som tam chcel dat az potom ...ved to uz nieje problem :)

Napiste mi len zdrojak ze co mam dat do .html a co do .css pls...
djkmito
Profil
to ako myslis ze pokud tam nemá být žádný text, ale skutečně jen img?
no ja by som tam chcel mat aj text... ako ze v tom tlacitku aby bol text to som tu zabudol asi napisat
habendorf
Profil
http://stuff.1-webdesign.cz/text-indent.html

třeba
habendorf
Profil
no ja by som tam chcel mat aj text... ako ze v tom tlacitku aby bol text to som tu zabudol asi napisat

v tom případě viz Leo
djkmito
Profil
tak dobre dajka to este skusim
Joker
Profil
habendorf
Hmm, to je zajímavá myšlenka. Akorát že bez stylů to bude vypadat dost blbě.
habendorf
Profil
Joker: Akorát že bez stylů to bude vypadat dost blbě.

No budou tam oba stavy a celé to bude funkční jako link. Žádná tragédie :o)

Navíc, ma různých mobilních udělátkách bez stylů s velkou pravděpodobností nebudou ani obrázky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.