Autor Zpráva
Tomek
Profil *
Chtěl bych se zeptat, jak má vypadat javascript, který změní kurzor myši po najetí nad obrázek jako u najetí na odkaz. Myslím tím, aby se změnil kuzor na tu ruku.

Chtěl bych něco podobného jako je tenhle efekt, jen s tím, že by změnil vzhled kurzoru, aby lidi věděli, že na to mají opravdu kliknout.

Děkuju za rady
habendorf
css vlastnost cursor, JS netřeba
Mistr
Tomek
http://www.jakpsatweb.cz/css/cursor.html
Tomek
Profil *
Díky moc,

div style="cursor: hand; cursor: pointer;"

funguje to báječně
Joker
Btw. v tom článku je taková nepřesnost:
Protože IE5 neumějí hodnotu cursor: pointer, ale cursor: hand, zadává se prvku, nad kterým má být ručička, styl:

cursor: pointer; cursor: hand

(v tomto pořadí) bude se to pak chovat správně ve všech prohlížečích.

...

a úplně dole:
Internet Explorer si ručičku pojmenoval po svém jako hand, kdežto správně (pro Mozillu a spol.) se ručička jmenuje pointer. Dá se to ale zapsat dohromady:

.klikaci {cursor: hand; cursor: pointer}

Jednak je tam dvakrát to samé a jednak je to přehozené (a ještě s naznačením, že záleží na pořadí)
IMHO je správně cursor: hand; cursor: pointer; ??
Tomek
Profil *
Za předpokladu, že budou ignorovat hodnotu, kterou neznaji, tak na poradi nezalezi.

IE vezme hodnotu hand. Protože pointer nezna, tak ji ignoruje, zbyde mu hand.
Mozilla hand bude ignorovat, pouzije pointer.

IMHO na poradi tolik nesejde
Railbot
Tomek
IE pointer zná, pointer neznají poue staré verze IE.
amatér
Profil *
chtěl bych se zeptat jelikož mě tato debata zaujala jak docílím toho abych když najedu na obrázek který je zároveň hypertextovým odkazem se změnil kurzor myši ale na nějaký vlastní? můžete mi poradit a ještě lépe napsat to co mám kam napsat do kódu? jsem trochu amatér.. předem děkuji!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0