Autor Zpráva
Axamith
Profil
Na svých stránkách jsem použil fotogalerii, která je vygenerovaná . Takže si žije svým vlastním životem. Má svůj index.html, CSS ... Stylování jsem upravil k obrazu svému, vložil do svého CSS a html do vlastního grafického prostředí. Ale narazil jsem na problém, jak z podadresáře udělat link na CSS, které je umístěné v rootu webu a link ikony menu atd. Pro upřesnění, CSS je v root webu, ikony v images/motivy galerie v galerie/galerie_1/
Jak to správně prolinkovat ??? Děkuji za radu
Plaváček
Profil
Axamith

Jedním z možných a často užívaných řešení je absolutní cesta, tedy http://www.neco.cz/styl.css. A je to.
Axamith
Profil
Absolutní cesta není zrovna řešení, které se mi zamloivá. Navíc pokud web ladím, tak nejsem na www. . .
habendorf
Profil
Do rootu se dostaneš přes /, takže pokud je css v rootu, odkudkoliv na něj odkážeš takto: /styl.css

Ovšem pozor: pokud ladíš na localhostu, bude root pravděpodobně někde jinde, než se domníváš. Řešením je virtual host.
Axamith
Profil
Ladím na localhotu, ale nemám nejmenší ponětí, co to je virtual host (???)

K použití "/" :
Pokud jsem to pochopil správně, tak "/" umožní přechod z podadresářů až do rootu webu
Z adresáře galerie/galerie_1 se na syle.css, který je umístěný v rootu se dostanu /style.css
Plaváček
Profil
Axamith

Ano
habendorf
Profil
Pokud jsem to pochopil správně, tak "/" umožní přechod z podadresářů až do rootu webu
Ano.

Z adresáře galerie/galerie_1 se na syle.css, který je umístěný v rootu se dostanu /style.css
Ano.

Jenže problémem je to, že v tvém případě bude root mířit na http://localhost/ , zatímco ty bys asi chtěl, aby mířil na něco jako http://localhost/tvuj-projekt/ .
Axamith
Profil
habendorf :Jak zajistit, aby směroval na http://localhost/tvuj-projekt/ ???
koudi
Profil
Axamith
V nastavení apache si vytvořiš virtual host.
habendorf
Profil
Axamith: No jak jsem říkal, řešením je virtual host. Zde v diskuzi je velmi dobrý návod, najdi si ho.
Axamith
Profil
Dobře, děkuji
habendorf
Profil
Co bych pro tebe neudělal :o)

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=98 28
Axamith
Profil
Asi máš pro mě slabost, zrovna jsem si to pročítal. Takže ještě jednou díky.
Axamith
Profil
Podařilo se mi to rozchodit i bez virtual host. Projekt jsem umístil do . . . Apachehtdocs
a na CSS použil link /style.css, tak jak poradil habendorf.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.