Autor Zpráva
Spajky
Profil
Na http://www.spajky.ic.cz/PH.html mám stránku s layoutem, ale nedaří se mi to upravit tak, aby bylo všechno na svém místě. Odkazy v menu jsou odsazené, i když by neměly být a v IE to je celé rozhozené. Nevíte jak to opravit?
Také nevím jak udělat vodorovné menu, ale nad tím budu ještě bádat.
CSS: http://www.spajky.ic.cz/PH.css
xthomas
Profil
musíš ve stylech správně nastavit padding u seznamu ul li.

automaticky se seznamy vykreslujou s nějakým defaultním paddingem,musíš nastavit svůj.
Spajky
Profil
Vypadá to, že to ve FF funguje, ale v IE se nic nezměnilo.
Bubák
Profil
Některé prohlížeče seznamy odsazují levým marginem, jiné levým paddingem.

Tip: mnoha podobným problémům jednoduše předejdeš tak, že na začátek CSS dáš:
* {margin: 0; padding: 0}
Plaváček
Profil
Bubák

Nebo, aby sis nerozhodil současný design webu jenom

ul {margin: 0; padding: 0}

a doladíš podle svého.

Je to trochu magie, pokud dobře neznáš tento perfektní článek http://interval.cz/clanky/formatujeme-seznamy-a-vycty-v-css/
Spajky
Profil
Moc vám děkuji.
Ale ještě mám jeden problém, rozhození v IE. Když přepnu do IE, tak se mi obsah stránky posune pod menu.
(možná bych to měl dát do problémů s prohlížeči)
peta
Profil
Spajky
jj, to dela floatovany layout, kdyz tam das tabulku nebo nejaky jiny prvek, ktery prekroci sirku. IE udela to, ze automaticky roztahne blok a tim padem uz to nemas treba 500px ale 520px a to prekroci stanovenou sirku a spravne se to zalomi dolu. Zkus dat tabulku position:relative nebo obklopit divem a tabulce nastavit 100% sirku.
Jinymi slovy, IE se k width chova jako min-width, max-width a naprosto ignoruje nejake pevne nastaveni a pripade nouze nepreteka. Coz lze povazovat nekdy za plus.
Jako dost znama chyba, proto radeji pouzivam pozicovany layout.

Soucasne, kdyz ted zvetsis pismo, tak by se ti to mohlo zalomit i ve FF, pokud nemas na vsechny float bloky nastavenou sirku.
tiso
Profil
peta - naštuduj si ako to presne je s tými rozmermi a nepleť ľudí: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_box_model_bug
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.