Autor Zpráva
heli
Profil *
Mám video soubor "video.avi" na webu. Má velikost 150MB - to je asi dost, protože se mi to na serveru zasekává. (Na PC to funguje.)
Jak mohu tento formát zkomprimovat? Jaký program se na to používá? Jaká je optimální velikost video souboru pro web?
Celkem dost otazníků - děkuji za info.Heli.
filip186
Profil
Video zkomprimovat moc nejde. Jde to převěst třeba do stejného formátu, ale s menším bitratem a třeba to vadit nebude nebo dojde ke zhoršení kvality. Jak je to video dlouhý? Optimální velikost videa pro web se moc určit nedá, protože pokud se to přehrává, tak záleží na rychlosti připojení.
RPG
Profil
heli
Video je opravdu spornou částí webu. Optimál je, řekl bych, do patnácti MB.
Já, se svým 256KB/s-1,2GB, se videím většinou vyhýbám.
habendorf
Profil
Má velikost 150MB - to je asi dost

Ufff ...

Když už musíš takovou zhovadilost provozovat, proč proboha avi?
filip186
Profil
proč proboha avi?
A proč by to nemohl tak mít? Jestli je to divx, tak na tom není nic špatnýho.
RPG
Profil
filip186
Ale je. Ta velikost.
filip186
Profil
RPG
Př: na počítači mám soubor mpg (mpeg-II) a avi (divx). Jsou to stejná videa s velmi podobným bitratem a avi zabírá jen o 1MB víc.

Bohužel nevím, s čím jiným bych měl to avi porovnávat. :(
habendorf
Profil
filip186: Dobře, uznávám, že v tomto se moc nevyznám. Ale musíš uznat, že v drtivé většině se na webu používá mpeg, případně wmv. Žil jsem v domnění, že je to kvůli datové velikosti.

Z foťáku mi leze avi, pár vteřin je pár desítek MB. Když jsem to prohnal nějakým softem a vyrobil z toho mpeg, kvalita šla samozřejmě mírně do háje, ale datová úspora úžasná.

Jak to tedy je?
ppooler
Profil
Zkus celý ten soubor importovat do Windows movie makeru a potom / nastav při ukládání např. o polovinu méně ,a uvidíš jestli to bude ještě koukatelné...Budeš z toho potom mít soubor . wmv
Gekon
Profil
Plato AVI Ripper - právě jsem za pomocí tohoto programu udělal z DVDčkového Pána Prstenů *.avi soubor o velikosti 800 MB a bylo to v pohodě. Videa z foťáku (*.mov) to ze 190 MB přehodí na 20 MB (.wmv) s přehledem.
heli
Profil *
to: ppooler

díky - ve Windows movie makeru se mi to podařilo zkomprimovat.
Jak dát do html stránky odkaz, aby to vypadalo dobře?

1. <a href="video.avi"></a>
to mi naskočí velké nové okno s přehráváním (nevypadá moc dobře)

2. <img dynscr="video.avi">
jde nějak udělat, aby v okénku mohl být uložen nějaký obrázek, před spuštěním videa?
A aby se to přehrávalo až po odkliknutí myší? (nějaký Onclick?)

3. pak jsem našla toto na "jakpsatweb"
to je docela dobrý, nevíte, kde bych našla vysvětlení ke všem parametrům? Díky. Heli

<object classid="clsid:05589FA1-C356-11CE-BF01-00AA0055595A"
id="identifikátor" width="239" height="251">
<param name="Filename" value="jmeno_souboru.mpeg">
<param name="Appearance" value="0">
<param name="AutoStart" value="0">
<param name="AllowChangeDisplayMode" value="-1">
<param name="AllowHideDisplay" value="0">
<param name="AllowHideControls" value="-1">
<param name="AutoRewind" value="-1">
<param name="Balance" value="0">
<param name="CurrentPosition" value="0">
<param name="DisplayBackColor" value="0">
<param name="DisplayForeColor" value="16777215">
<param name="DisplayMode" value="0">
<param name="Enabled" value="-1">
<param name="EnableContextMenu" value="-1">
<param name="EnablePositionControls" value="-1">
<param name="EnableSelectionControls" value="0">
<param name="EnableTracker" value="-1">
<param name="FullScreenMode" value="0">
<param name="MovieWindowSize" value="0">
<param name="PlayCount" value="1">
<param name="Rate" value="1">
<param name="SelectionStart" value="-1">
<param name="SelectionEnd" value="-1">
<param name="ShowControls" value="-1">
<param name="ShowDisplay" value="-1">
<param name="ShowPositionControls" value="0">
<param name="ShowTracker" value="-1">
<param name="Volume" value="0">
Alternativní text pro prohlížeče, které tento objektnepodporují, s <a href="jmeno_souboru.mpeg">odkazem na video soubor</a>. <!-- Tento text se v novějších prohlížečích nezobrazí -->
</object>
kvoky
Profil *
Ještě je celkem dobrej VirtualDub - taky free ...ja pouzivam zmensovani v moviemakeru... Jinak já nevim...150 MB bych na svym serveru nepouštěl. Na http://video.google.com můžeš nahrát snad video bez omezení, když si na to stáhneš google video uploader tak ti to nahraje stahovací rychlostí. No a navíc ti tam vyjede kod abys to moh mit i na strankach, ja osobne tam mam 100 MB video a jezdi to celkem slusne...

Napsal sem k tomu i menší článek na www.amaterskefilmy.cz - odkaz zde:

http://www.amaterskefilmy.cz/?page=16&id=29

;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0