Autor Zpráva
zemo
Profil *
ako sa da odlisit opera od ostatnich prehliadacov? videl som nieco ako <link rel="stylesheet" type="text/nezmysel" ale neda sa to inak?
tiso
Profil
a kvôli čomu to potrebuješ?
YoSarin
Profil
zemo
Pomocí PHP třeba...
zemo
Profil *
v opere sa mi zobrazuje inak stranka ako v ostatnych prehliadacoch. asi musim spravit pre operu ine css
YoSarin
Profil
zemo
Tak v tomhle případě napiš konkrétně o jaký problém se jedná - pošli odkaz na web a CSSko. :)
zemo
Profil *
tu je odkaz odkaz . vsimnite si ze v opere neni okolo modry ramik a je ina pozicia menu a obrazka
Trejpa
Profil
zemo
Možná, že chyba nemusí být v CSS. Zběžnou prohlídkou XHTML jsem narazil na toto:
<span style="position: relative; left: 10px; top: 100px;">
<div>
.....
<div>
</span>
Nelze vnořovat blokové elementy do řádkových. Stačí však změnit ten obalovací <span> na <div> a ta pozice ti potom funguje správně.

<můj názor>
Pokud se snažíš o XHTML, tak by sis měl pozavírat všechny značky (<link> >> <link />).
To menu máš nějaké pře<div>ované. Asi bych použil nějaký seznam nebo aspoň odstavec.
Kombinuješ způsoby zápisu stylů (dva externí + lokální u značek). Blbě se to mění. Blbě se hledají chyby.
</můj názor>

A jak ses ptal na to rozlišení Opery (pomocí CSS), tak to lze, ale opravdu bych to použil jen jako poslední možnost: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/podpora-lang.html
Bubák
Profil
A jak ses ptal na to rozlišení Opery (pomocí CSS), tak to lze, ale opravdu bych to použil jen jako poslední možnost: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/podpora-lang.html
Opera 7.5.x a vyšší atribut "lang" umí (starší ve sbírce nemám), takže uvedený postup není hezkých pár let použitelný.
habendorf
Profil
Opera odlišit lze (tedy v rámci IE, FF, Opera), ale dost kostrbatě. Je to vlastně taková negace odlišení - odlišíš ji tak, že odlišíš IE a FF a to co zbyde, je Opera (v daném rámci). Ale jsou i jiné prohlížeče ...
habendorf
Profil
Ještě jen doplním, že s html a css s Operou nebývají problémy, takže je to zbytečné.

Používám to velmi zřídka hlavně u inputů, které Opera automaticky vertikálně zarovnává (pokud z nějakého důvodu je input vysoký třeba 30px a v něm malé písmo, IE a FF obsah nalepí nahoru, což vůbec nevypadá dobře, takže dávám inputu horní padding. Opera ale input vertikálně centruje, takže díky tomu paddingu obsah nalepí až kamsi dolů. To je snad jediná situace kdy jsem potřeboval Operu odlišit).
Trejpa
Profil
Opera 7.5.x a vyšší atribut "lang" umí ...
Uznávám, že tady jsem trošku přestřelil. Zde je vidět, že jsem to nikdy nepotřeboval, Opera vždy fungovala tak, jak jsem předpokládal. Možná by pomohlo, kdyby to Yuhů doplnil.
zemo
Profil *
Trejpa
skusal som prepisat span na div- menu sa dalo do polohy kde ma byt ale prestali sa zobrazovat obrazky

Pokud se snažíš o XHTML, tak by sis měl pozavírat všechny značky (<link> >> <link />).
moze tu byt chyba v tom?
Bubák
Profil
HTML prohlížeči je to jedno, s přebytečným lomítkem si poradí.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.