| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| fanky Profil |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2007, 00:42:51 · Upravil/a: fanky
řeším zřejmě neřešitelnej problém :-)
mám položky menu v řádku a káždá položka je tvořena obrázkem a do ní chci namontovat text kterej pozicuju podle padding na přesnou pozici, jenže paddinh mi zvětší tu položku a ta druhá už je dál než chci původně, prostě bych chtěl, aby šel jen pozicovat text a ne celá položka, jak na to prosím? CSS: #menu {
HTML: <ul id="menu"> když se pokouším ten text napozivat pomocí třídy, tak nereaguje na padding-top EDIT: vyřešeno, ale stejně tomu mco nerozumím.. dal jsem #menu li a { text-decoration: none; color: #616161; padding-left: 17px; } ale třeba když přidám padding-top tak na ten to už nereaguje.. ani na text-align:center; to musí zustat v #uvod a já nevím proč :-( |
||
| peta Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2007, 14:10:37
padding-top funguje na typ display:block, LI je typu display:list-style, A je typu display:inline
Cili ze zcela pochopitelnych duvodu to nefunguje, kdyz nechavas typ zachovan. ani na text-align:center - uplne stejny problem A [xxx] - na tom nemas proc delat padding, maximalne menil line-height - take nemas proc centrovat, kdyz to centrovane je LI A [[xxx]] - uplne totez, 2 inline v sobe, chova se to jako B I text /I /B a, li {display:block;} -------------------------- [xxx.........................] -------------------------- ---------------------------- |--------------------------| |[xxx.........................]| |--------------------------| ---------------------------- |
||
| fanky Profil |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2007, 15:08:57 · Upravil/a: fanky
peta
ahoj, diky |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0