| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| CROSSjoy Profil |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2005, 00:25:54
Ahoj všem.
Potřeboval bych poradit, jak naložit s bordery, které se zobrazují kolem obrázků, které jsou zároveň odkazy (vyzkoušeno u prostého obrázku a u mapy). Jedná se o JINÝ typ borderu, než který se dá nastavit kaskádou. Vypnutí jde pouze hodnotou border="0", která se zapíše do zdroje, což ovšem pokazí validitu. Nevíte, jak na to? Uvedu příklady: Tady je u obrázku border="0", jde o stránku s reklamou, která je beztak nevalidní. Obrázek s nevalidním border="0" ve zdrojáku A tady je mapa, která dělá ten ošklivej border. Mapa Zvláštní je, že pokud dám v kaskádě na zkoušku border: 1px solid Black;, udělá to rámeček několik pixelů na každou stranu od obrázku, i když jsou výška a šířka obrázku napsány správně. Jinak zkoušel jsem různý způsoby, např: border: 0em;, border: none;, atd, ale nepomáhá to, asi proto, že o tenhle border se nejedná. Máte někdo řešení? Děkuji. |
||
| numerouno_cz Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2005, 02:04:56
to CROSSjoy
tak jen v rychlosti - nemohl jsem přijít na to, o který obrázek se jedná, protože TAM ŽÁDNÝ BORDER NENI - teda ne v Opeře. V IE6 už ano.... mrknu na to. |
||
| numerouno_cz Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2005, 02:06:09
Jinak s "validitou" qůli borderu u hrefu bych si hlavu nelámal.... :-) Teda jedině abys dostal jedničku s hvězdičkou ... :-)
|
||
| Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 23. 3. 2005, 02:15:34
zkus do stránky dopsat
<style> a img {border: none;} </style> |
||
| numerouno_cz Profil |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2005, 02:17:50
Tak Yuhů taky ještě nespí a předběhl mě.... no jo, no
|
||
| numerouno_cz Profil |
Příspěvek byl mimo téma a byl administrátorem vymazán.
|
||
| CROSSjoy Profil |
#7 · Zasláno: 23. 3. 2005, 09:09:46
numerouno_cz: Pro Operu to není optimalizovaný. Dělá to v MSIE i Firefoxu. A co se validity týká, tak ta je pro mě důležitá, protože ty stránky možná bude odevzdávat jako projekt a validní být musí (navíc já i sám chci, aby validní byly).
BTW: Já v současné době fandím 9 týmům, z nichž jeden upřednostňuju, ale Renault to není. Yuhů: Dík, vyzkouším a pak se ozvu. |
||
| CROSSjoy Profil |
#8 · Zasláno: 23. 3. 2005, 09:14:08
zkus do stránky dopsat
<style> a img {border: none;} </style> Tak bohužel. Nefunguje to. Vyzkoušeno jak v html, tak v css. V html kódu jsem to ještě pro jistotu vyzkoušel ve všech nadřazených divech, odezva ale negativní. |
||
| numerouno_cz Profil |
#9 · Zasláno: 23. 3. 2005, 10:32:55
to CROSSjoy - McLaren a Montoya co? :-))
mam tu ie6.0.2600 a ten Yuhuuv stylecek funguje - musi. Nenapsals obracene img a {jhdjkhjk} ?? Pak uz jedine ze se ti nekde ty styly tlucou.... |
||
| CROSSjoy Profil |
#10 · Zasláno: 23. 3. 2005, 14:27:58
Tak u indexové stránky to funguje, ale s tou mapou se zatím neumím popasovat.
numerouno_cz McLaren a Montoya co? :-)) Je to trochu komplikovanější. |
||
| CROSSjoy Profil |
#11 · Zasláno: 23. 3. 2005, 14:31:15
VIVAT.
U mapy ten image není v odkazu jako takovém, takže stačilo: img { border: none; } |
||
| Kráťa Profil |
#12 · Zasláno: 23. 3. 2005, 14:39:20
CROSSjoy
<style> a img {border: none;} </style> a píšeš to mezi <head> a </head>? |
||
| CROSSjoy Profil |
#13 · Zasláno: 23. 3. 2005, 14:50:12 · Upravil/a: CROSSjoy
a píšeš to mezi <head> a </head>?
Kušuj! Navíc už je to v richtiku. Yuhů díky! U tý mapy to chtělo trochu pozměnit, přišel jsem na to, když jsem si dal oba zdrojáky (indexovej a té mapy) vedle sebe. |
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0