Autor Zpráva
Hamburgr
Profil
mam jednu prestavu, udelat tridni web (jakysi "ukolovnik") na kterem by nebyla ani grafik, proste ciste ucelovy web. Jeden soubor (index.php) by obsahoval script pro zobrazeni databazi(2). První, trojsloupečková. Jeden sloupec předmět, druhý datum testu, třetí rozsah látky testu. Druhá databaze přímo úkoly. ta by byla "dynamická" počet řádků by byl ovlivněn počtem zadaných předmětů (viz další odstavec, admin. prostředí). Byla by čtyřsloupečková. Předmět, stránka, poznámka, důležitost (vykřičník zobrazen/nezobrazen).

Admin prostředí by mohlo editovat obe databaze (tady si nejsem jist jestli to pujde). vstup bude jednoduchy pomoci scriptu, ktery k zadanemu heslu prida .php a nacte stranka editace, taky zadna uprava, jde ciste o funkcnost!

S databazemi toho umim...no...slusne receno, nic! maximalne tak script pro napojeni na databze, ktery stejne nejak nefungoval.

Dekuji vsem a prominte prosim pravopy(i)s
Casero
Profil
Hamburgr
Moc nechápu...já mám spoustu představ a nějak se tu nerozepisuju.
Hamburgr
Profil
ale ja tuto predstavu hodlat realizovat :D
Casero
Profil
Hamburgr
No to já taky!!...ale v tvém dotazu není žádná otázka, takže tvé sdělení, že ses rozhodl si splnit představu je docela o ničem.
Hamburgr
Profil
potrebuju vedet jak se spojuje s DB, jak z nich tahat data, jak v nich EDITOVAT data a jak zobrazovat data, ty serialy jsm proste nepochopil tak se ptam zde, ej na tom neco spatneho?
Casero
Profil
Hamburgr
No zatím ses na nic neptal! :D Samozřejmě na tom nic špatného není. Ale stejně doporučuji www.linuxsoft.cz/php případně rovnou serial o mysql, protože tady ti to asi celý nikdo nebude vysvětlovat.
Hamburgr
Profil
smazat tento příspěvek
Hamburgr
Profil
jasny;) I tak diky...jdu si to procist znova
Jinak PHP celkem umim ;)
Hamburgr
Profil
nejak jsem to nepochopil znovu :D tou SQL jsem si chtel ulehcit aktualizaci, ale ja to proste nezvladnu nadefinovat.
Casero
Profil
Hamburgr
Co nezvládneš nadefinovat?...máš vůbec na hostingu podporu mysql..nebo co nevíš??? vše by mělo být na těch odkazech, co sem dával.
Hamburgr
Profil
Mysql samozrejme povolenou mam, jinak bych nemel prihlasovaci udaje pro SQL

porad to hazi error podobny tomuto:

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db.php]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/ic.cz/d/dg-ukoly/root/www/data.php on line 3

nechapu to, mam to nastaveno, tak jak je to naspane na serveru, jedine co me napadlo je, zmenit prava...Ale v tom PhpMyAdmin to proste nemuzu nikde najit

pouzivam server ic.cz
Hamburgr
Profil
proste uplne jednoduse:
jak se zapisuje kod, ktery zobrazi tabulku "Testy" z databaze "ic_dg_ukoly".

zatim mam jen toto
<?php
mysql_connect(mysql.ic.cz, ic_dg_ukoly, sqlheslo);
mysql_select_db(ic_dg_ukoly);
//a tady potebujo kod, ktery zobrazi tabulku z databaze ic_dg_ukoly
?>
Casero
Profil
Hamburgr
parametry v připojení se píšou mezi ""..jen kdyby náhodou..a pohledej select... v tvém případě
select * from Testy
Hamburgr
Profil
takze select * from Testy vyhazuje celou tabulku? juuuchuuu aj nemohl prijit na ten prikaz ktery ji zobrazi., cekal jsem neco jako WIEW nebo SHOW atd. ale SELECT yb me nenapadlo dekuju mockrat ;)
Casero
Profil
Hamburgr
Asis moc nečetl ty odkazy co?
Hamburgr
Profil
nebudu lhat...hledal jsem tam hlavne ten pitomej kod :) ale ten je mi to docela trapny :-)
Ale myslel jsem, ze SELECT je vyber veci pro dalsi praci.
Stejene jsem to nepochopil takze na to kaslu trvim nad tim cely den, zbytecne promrhano. Omlouvam se za zbytecne vyzadovani pomoci
dekuji moc!
Cup
Profil
skus si najit script JHopis nekde ve vyhledavaci, necetl sem si to dukladne ale jestli chces jen ukoly ukladat na web aby si je mohly ostatni spoluzaci vyzvedavat tak to je presne pro to ... ale nevim zda sem tim odpovedel na otazku .... jestli jsem mimo misu tak sry cuzzec
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.