Autor Zpráva
Celebi
Profil
Potřebuji poradit, jak udělat nějaký script (v php), který bude updatovat uživatel od uživatele v různých rozmezích času číslo v db - tzn. např.:
Uživatel 1: Číslo v db řádku 1 se aktualizuje (přičte se k němu 1) v čase 1:00, 1:26, 2:32.
Uživatel 2: Číslo v db řádku 2 se aktualizuje (přičte se k němu 1) v čase 0:50, 1:16, 3:23.
Časy aktualizace by se navíc dost často měnili. Nechci použít cron a potřebuji, aby se příslušná data aktualizovala přesně v daný čas a nechci, abych příliš zatěžoval db.
Jak něco takového udělat?
Peca
Profil
Jakým způsobem ten skript chceš spouštět, když ne cronem?
Celebi
Profil
Peca
No nevím, proto tu to řeším. Osobně nejsem ani proti cronu, ale ten můžu na icčku spustit max. jednou za 5 min., což mi nestačí. Ideální by to bylo ais nějak zpětně dopočítávat při nějakých akcích uživatele, které se toho týkají, ale pořádně netuším jak.
Petr Tichý
Profil
Bez Cronu nebo něčeho podobného nikdy nezaručíš přesný čas. IMHO
nightfish
Profil
Celebi
zkus popsat, čeho že to vlastně chceš dosáhnout
možná vymyslíme lepší řešení
Celebi
Profil
Chci udělat něco podobného jako je www.travian.cz (přibývání surovin, stavění budov).
souki
Profil
Celebi
Přes Cron by si mohl spouštět skript třeba každou minutu a v něm rozhodnou co se má dělat...

Ale jako správnější řešení mi přijde počítat tyto hodnoty až když jsou potřeba - tzn zpětně. Není přece nutné, aby se budovy stavěly ve 4 ráno, když to nikdo nesleduje
Celebi
Profil
Není přece nutné, aby se budovy stavěly ve 4 ráno, když to nikdo nesleduje
Ale je nutné, aby produkovali.
souki
Profil
Ale je nutné, aby produkovali.
Není. To se přece může dopočítat až když to někdo potřebuje. Tzn např jakmile na stránky přijde první návštěvník a vleze do kategorie, kde by viděl výsledek takové činnosti
one_k
Profil
Ale je nutné, aby produkovali.
to lze preci take dopocitat zpetne.
koudi
Profil
Ale je nutné, aby produkovali.
To je prakticky to samé. Dopočítej to vždycky zpětně.
souki
Profil
koudi
one_k
Platíte pivo
Celebi
Profil
Dopočítat zpětně je zřejmě nejlepší řešení, ale nenapověděl by mě ještě někdo nějaký jednoduchž skript - já bych to zřejmě taky vyřešil, ale dost neohrabaně.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0