Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Groo Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 3. 2007, 10:16:37
<? /********nastaveni**************************/ $image = 'png'; $dir = '/avatars'; /*******************************************/ $dir = ".".$dir.""; /***********vyber avataru*************/ clearstatcache(); if ($handle = opendir($dir)) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != ".." && $file != substr($PHP_SELF, -(strlen($PHP_SELF) - strrpos($PHP_SELF, "/") - 1)) && $file != ".htaccess") { if (filetype($file) != "dir"){ $files[] = $file; } } } closedir($handle); } @natcasesort($files); $files = @array_values($files); $arsize = sizeof($files); $mask="".($files["".(rand(0,($arsize-1))).""]).""; /*****************************************/ /*******************nastaveni obrazku*********/ $fp = fopen('./' . $mask,'r'); $tmp = fread($fp, filesize('./' . $mask)); fclose($fp); $im = imagecreatefromstring($tmp); /*******************************************/ /*******generovani hlavicky a obrazku****/ switch($image) { case 'jpg': header('Content-type: image/jpeg'); imageJPEG($im,'',100); break; case 'gif': header('Content-type: image/gif'); imageGIF($im); break; case 'png': header('Content-type: image/png'); imagePNG($im); break; } /**************************************/ ?> .htaccess <Files avatar.png> ForceType application/x-httpd-php </Files> Nechce to pracovat. Mám tam i adresář avatars. A nefachato... Pripadne: ![]() |
||
koudi Profil |
#2 · Zasláno: 31. 3. 2007, 10:41:28
Nechce to pracovat. Mám tam i adresář avatars. A nefachato...
Hm, to je mi tě líto. A co nám ještě povíš? |
||
Groo Profil |
#3 · Zasláno: 31. 3. 2007, 10:53:50
Vše jak ma byt... Ale nechce to pracovat. Hodila by se rada. THX
|
||
koudi Profil |
#4 · Zasláno: 31. 3. 2007, 10:56:43
Hodila by se rada
Hodilo by se říct, CO konkrétně na tom nejde. |
||
Groo Profil |
#5 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:10:02 · Upravil/a: Groo
|
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:14:51
Groo
Mám takové tušení, že ten skript má řešit něco takovéhoto: V adresáři avatars budou tak čtyři obrázky, pořád ty samé, všechny formátu PNG a jde o to náhodně zobrazit jeden z nich. Jestli je to tak, tak tenhle skript je kanón na vrabce. Na to by stačilo něco úplně primitivního, jako toto: <?php $dir = "avatars"; $obrazky=array( "jednicka.png", "dvojka.png", "trojka.png", "ctyrka.png", "petka.png"); $count = count($obrazky); $rnd = rand(0, $count-1); $data = file_get_contents($dir."/".$obrazky[$rnd]) or die(""); Header("Content-type: image/png"); echo($data); ?> Do $dir se dá název adresáře a do $obrazky se dají názvy jednotlivých souborů, v uvozovkách a oddělené čárkami. |
||
Groo Profil |
#7 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:19:30
Dekuji, ale jak to dostat do avatar.jpg? Chtel bych nahodny avatar na forum.
|
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:23:17
Já osobně jsem tohle taky kdysi dělal a prostě jsem si udělal adresář s avatary, akorát já měl soubory JPG, tam jsem nahrál tenhle soubor, avatary, dal $dir = "."; a do toho adresáře dal mod_rewrite přepisující *.jpg na avatar.php
To co jsem psal výše je trochu upravená kopie toho skriptu co jsem kdysi napsal. Moc sofistikované to sice není, ale zato je to jednoduché a svou práci to odvede. Podle hesla "Jak primitivní. Ale jak účinné" :-) |
||
Groo Profil |
#9 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:27:05
Dekuji! Pokusim se nastavit ten mod_rewrite a potom napisu.
|
||
Groo Profil |
#10 · Zasláno: 31. 3. 2007, 11:43:30
Jsem moc velký laik abych nastavil správně mod_rewrite. Poradite mi prosim?
|
||
Groo Profil |
#11 · Zasláno: 31. 3. 2007, 14:06:53
Už se mi to podařilo.. skoro
musí se nastavit typ souboru v .htaccess? |
||
Joker Profil |
#12 · Zasláno: 31. 3. 2007, 14:18:54 · Upravil/a: Joker
Jaký typ souboru?
V .htaccess prostě stačí přesměrovat třeba avatar.png na avatar.php (nebo jak se to jmenuje) Anebo třeba *.png na avatar.php Alternativa by byla to udělat stejně jako předtím- do .htaccess napsat: <Files avatar.png> ForceType application/x-httpd-php </Files> a skript uložit jako avatar.png |
||
Groo Profil |
#13 · Zasláno: 31. 3. 2007, 15:15:57
to nefunguje :/
|
||
Groo Profil |
#14 · Zasláno: 31. 3. 2007, 15:20:21
Co takhle napsat kompletni postup? Prosim moc!
|
||
koudi Profil |
#15 · Zasláno: 31. 3. 2007, 15:27:47
Co takhle napsat kompletni postup?
Co takhle zapojit hlavu? |
||
Groo Profil |
#16 · Zasláno: 31. 3. 2007, 15:31:03
Uz se stalo, vse, co slo, jsem vyzkousel. A na to jsem se neptal.
|
||
djlj Profil |
#17 · Zasláno: 31. 3. 2007, 15:32:14
Co takhle napsat kompletni postup?
A na to jsem se neptal. Uvědom si, že ti, co ti radí, to dělají z vlastní vůle a zdarma. Taky ti nemusí poradit nikdo. |
||
Groo Profil |
#18 · Zasláno: 31. 3. 2007, 16:00:29
To je pravda, nemusí.
|
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
nevadi® Profil * |
#19 · Zasláno: 11. 4. 2007, 09:31:13
Také bych uvítal kompletní návod jak to udělat.Web nepíšu a neumím lautr nic a na forum by se mi opravdu hodil generátor náhodných obrázků :) Děkuji za případnou odpověď ať už bude jakákoliv.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0