Autor Zpráva
CZepepe
Profil
Poradí mi prosím někdo s úpravou menu webu v CSS.

Jedná se o tyto úpravy :
1. obrázek v hlavičce dostat za menu
2. a:active stejná barva jako a:hover
3. mimo menu :
- styl a velikost doporučených odkazů
- ohraničení obsahu

Prosím "polopatě" nějak v tomto ještě tápu. Děkuji předem
gaboš
Profil *
nejsem žádnej expert ale já bych menu napozicoval celý přes ten obrázek....a:active - nechápu :D
styl je na tobě,obsah bych ohraničil barvou pozadí či obrázkem možná s rámečkem...nevim co přesně chceš :D
YoSarin
Profil
1)
#navigation {style.css (line 126)

border-bottom:1px solid #A1A1A1;
font-size:14px;
font-weight:bold;
margin-top:-30px;
padding:0pt;
}

2) (jestli tím active myslíš zvýraznění stránky na které se zrovna nacházíš)
#navigation #current a {

background-position:0pt -75px;
}
#navigation #current a span {
background-position:100% -75px;
}

3) styl a velikost doporučených odkazů
#footer a {style.css (line 119)

color:#ABABAB;
text-decoration:none;
font-size: pozadovana_velikost_a_jednotky;
}

ohraničení obsahu
#content {style.css (line 36)

background:transparent url(img/contentbg.jpg) repeat-x scroll center top;
color:#FFF9E3;
min-height:600px;
padding:10px;
text-align:justify;
border: sirka_ohraniceni_a_jednotky typ_ohraniceni barva_ohraniceni;
}


Nechal jsem v těch stylech to, co tam už máš.
CZepepe
Profil
YoSarin
Tedy klobouk dolů ;-) Přesně takhle jsem to potřeboval. Díky moc !

ad 1) to je přesně ono. Ještě zkusím větší obrázek hlavičky, aby se mi tam pod h2 vešlo klikací logo. Musím nějaké tansparentní ještě vyrobit ;-)
Poradíš mi prosím ještě, jak do hlavičky napsat v css : h2 Agroturistika a ubytování Jizerské hory - asi tak, jak na indexu teď je, pod tím na středu logo.gif s odkazem na index ?
ad 2) myslím to asi jako ty ale stále to nejde - je stale default active O nás
ad 3) trošku jsem upravil ten chaos ve footer tudíž bych asi měl teď řešit nastavení velikosti fontů v tabulce, že ?
ad ohraničení) někdo tu na fóru měl takový pocit Uvítal bych ohraničení obsahu. Mám dojem že se mi každou chvilkou rozteče... tak jsem to zkusil,ale vypadá to příšerně. Myslím, že nechám, tak, jak je.

Ještě jednou velký dík za tvou pomoc.
CZepepe
Profil
gaboš
Diky, teď už asi víš jak jsem to myslel ;-)
CZepepe
Profil
YoSarin
Ještě jsem koukal, že těm záložkám v menu se nějak v IE rozhodila grafika - v FF je to OK
YoSarin
Profil
CZepepe
myslím to asi jako ty ale stále to nejde - je stale default active O nás
A ty chceš aby tam bylo něco jiného než "o nás"? To přes css nevyřešíš - musíš do php které to zařizuje.
CZepepe
Profil
YoSarin
To mi je jasné, asi jsem to špatně vysvětlil, zkusím jinak :

1) přijdu na http://www.horse-ranch.net/index.html - svítí mi oranžově (#FF9900) pouze tlačítko menu O nás
2) přejdu z menu na http://www.horse-ranch.net/pro_vas.html - svítí mi oranžově (#FF9900) pouze tlačítko menu Pro vás
..... atd... tzn. aby bylo vždy označené tlačítko v menu oranžově (#FF9900) dle stránky na které momentálně jsem

Už víš comám na mysli ?
CZepepe
Profil
YoSarin
jestli tím active myslíš zvýraznění stránky na které se zrovna nacházíš
ale napsal jsi to přesně ;-)
YoSarin
Profil
CZepepe
No tak to v css fakt nevyřešíš - musíš nějak (nejlépe pomocí php) zjistit která stránka je momentálně aktivní a k dané části v menu pomocí toho php dopsat class="current". Případně by to šlo ještě přes JS.
CZepepe
Profil
YoSarin
OK po necem se poohlednu. Koukal jsi na tu rozhozenou grafiku tlacitek v IE ?
gaboš
Profil *
jj v php by to bylo nej-nebo můžeš klidně ručně na každou stránku zvlášť :D
J
Profil *
gaboš má pravdu, když je stránek jen 9, dát id="current" vždy na správné místo :-)
CZepepe
Profil
J
gaboš
YoSarin
Bingo ! Tak už jsem na to přišel, kam s tím ;-) Chlapi díky moc ! Ještě kdyby mi někdo poradil jak opravit tu grafiku u tlačítek v menu,aby se mi tam nedělal v IE ten "prapor" vlevo, tak je to dokonalý. Předem díky
YoSarin
Profil
Nějak v IE žádnou chybu nevidím... :)
CZepepe
Profil
Já jo ;-)
YoSarin
Profil
CZepepe
Co máš za IE? Já tam nic takovýho fakt nemám... :-O
CZepepe
Profil
YoSarin
IE 7.0.5730.11
CZepepe
Profil
Už jsem tady na fóru jednou něco s prohlížeči řešil, nemůže to mít s tím něco společného ?
YoSarin
Profil
CZepepe
S clearováním IMHO ne :)
Jinak s tím IE7 ti neporadím... :-(
CZepepe
Profil
OK. Každopádně mockrát děkuji za pomoc - i ostatním. Zkusím založit jiné téma, třeba někdo bude vědět co s tím. Btw před úpravami CSS to chodilo normálně i v IE7, tzn. že tam bude někde zakopaný pes. Uvidíme...
CZepepe
Profil
Kdyby někoho zajímalo řešení problému ZDE je založeno nové téma
ScoprS
Profil *
1) přijdu na http://www.horse-ranch.net/index.html - svítí mi oranžově (#FF9900) pouze tlačítko menu O nás
2) přejdu z menu na http://www.horse-ranch.net/pro_vas.html - svítí mi oranžově (#FF9900) pouze tlačítko menu Pro vás
..... atd... tzn. aby bylo vždy označené tlačítko v menu oranžově (#FF9900) dle stránky na které momentálně jsem


mozes prosim poradit ako si to vyriesil? Ja mam problem ten ze menu je v podstate vypis z MySQL cez echo. Diky
CZepepe
Profil
ScoprS
Mezi
<li></li>
aktivní stránky jsem vložil
id="current"
Mrkni do kódu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0