Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fanky Profil |
#1 · Zasláno: 17. 4. 2007, 19:56:25
Ahoj, chci se zeptat jak udělat hezké adresy? mám třeba www.firma.cz/onas.html a chtěl bych www.firma.cz/onas
jak na to? Vím, že se to dá udělat přes mod_rewrite, ale kvůli této jedné věci na jednom webu se ho učit nechci.. Co tedy zapsat do .htaccess? Prosím, polopatě, o tomto moc nevím, chtěl bych to takto udělat u všech html stránek, díky moc |
||
Gekon Profil |
#2 · Zasláno: 17. 4. 2007, 19:59:21
RewriteEngine on
RewriteRule ^slozka/index.html slozka/ [L] Nejsem si jistý, snad by to ale mělo fungovat. |
||
fanky Profil |
#3 · Zasláno: 17. 4. 2007, 20:25:05
Gekon
těchto pravidel RewriteRule ^slozka/index.html slozka/ [L] musím tedy napsat stejně, jako je html stránek? a ještě otázka, co znamená [L] ? |
||
jonge Profil |
#4 · Zasláno: 17. 4. 2007, 21:11:16
RewriteRule ^(.+)$ /$1.html [L,QSA]
|
||
fanky Profil |
#5 · Zasláno: 17. 4. 2007, 21:26:30 · Upravil/a: fanky
je pak nutno prepsat relativni odkazy v html kódu na absolutni?
|
||
fanky Profil |
#6 · Zasláno: 17. 4. 2007, 22:26:09
tak mi to nějak nefunguje
http://charon.hkfree.org/pitrysek/mod_rewrite/index.html potřebuju u všech stránek odstranit html, do .htaccess jsem napsal tohle: RewriteRule ^(.+)$ /$1.html [L,QSA] ale nefunguje to :-( ten .htaccess jsem nahrál do stejné složky |
||
jonge Profil |
#7 · Zasláno: 17. 4. 2007, 22:30:19
fanky
Jaktože? Asi nechápeš jak mod_rewrite funguje, odkazy si musíš převést do krásné podoby sám. http://charon.hkfree.org/pitrysek/mod_rewrite/index Funguje nebo ne? Funguje... jen převeď ty odkazy |
||
YoSarin Profil |
#8 · Zasláno: 18. 4. 2007, 00:41:42 · Upravil/a: YoSarin
fanky
mám třeba www.firma.cz/onas.html a chtěl bych www.firma.cz/onas A jaký rozdíl (co se cool uri týká) je v tomhle konkrétním případě? Pokud jde o statický web, tak mod rewrite je dosti silně netřeba... (to není jako jít s dělem na komára - je to spíš jako atomovka na blechu). |
||
fanky Profil |
#9 · Zasláno: 18. 4. 2007, 09:25:11
YoSarin
vypadá to hezky :-) jinak z pohledu SEO a jiných prakticky žádný |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
apredsa Profil |
#10 · Zasláno: 21. 4. 2007, 21:12:14
Potreboval by som poradit s mod_rewrite...
Potreboval by som previest url www.nieco.sk/obrazok-(tu moze byt viacslovny nazov suboru, slova oddelenymi pomlckou)-cislo.html Skusal som to takto RewriteEngine on RewriteRule ^obrazok-(.*)-(.*)-.html$ /akvarely-sk.php?st=katalog&rozdelenie1=$2 [QSA] Problem je s prvou zatvorkou pretoze tam moze byt napr.: meno-suboru-s-kolkokolvek-pomlckami druha zatvorka je cislo |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0