Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
CROSSjoy Profil |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2005, 23:12:23
Ahoj.
Nevíte někdo, jak validním způsobem zakázat scrollbary? Mám na mysli u nějakého divu, kterému je dána min-height a fce overflow: auto? Vím, že pro IE jde nastavit _height a u mozilly zakázat scrollbary, ale oba způsoby jsou nevalidní. Už jste to někdy někdo řešil? |
||
Petra Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2005, 23:29:32
No tak overflow:auto je povolení scrollbarů, tak místo toho tam musí přijít overflow:hidden.
|
||
CROSSjoy Profil |
#3 · Zasláno: 29. 3. 2005, 23:52:25
Jenže pak se nezobrazí obsah. :-(
|
||
CROSSjoy Profil |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2005, 00:00:14 · Upravil/a: CROSSjoy
Tady to je totiž asi slepá ulička, kterou by snad mohlo vyřešit novější CSS.
Ideální pro zobrazení mého obsahového divu je: _height: 27em; /* pro MSIE - nevalidní */ min-height: 27em; /* pro standardní prohlížeče */ _height se dá nahradit funkcí overflow: auto, ale u ní je potřeba zakázat scrollbary, což dnes validní cestou asi nejde. Ještě jsem vyzkoušel jeden postup, kterej fungoval u MSIE, ale musely se scrollbary zakázat pro Mozillu, což bylo taky nevalidní, ale na tenhle postup už si nevzpomínám. [změněno:] už jsem si vzpomněl na to zakázání scrollů u FF. overflow: -moz-scrollbars-none; Beztak je to ale nevalidní. |
||
Petra Profil |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2005, 00:16:42
Aha. No to nevím, jak to vyřešit jinak, _height mi přijde na tohle úplně ideální, co na tom, že to není validní :-)
|
||
CROSSjoy Profil |
#6 · Zasláno: 30. 3. 2005, 00:23:13
No, mě na validitě záleží, protože je to jedno z kritérií pro odevzdání projektu k jednomu předmětu.
Navíc funkce stále stejně rozměrných stránek (popř. delších, je-li to třeba, mi přijde fajn). Bohužel můj layout si tuhle funkci žádá, aby to bylo hezký. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0