Autor Zpráva
ffrantisek
Profil *
Zdravim .. chtěl bych se zeptat, zda jde dát do title bubliny obrázek .. Mám na webu seznam jmen a chtěl bych k nim dát malé fotky .. Popř. poraďte nejaký jiný způsob. Díky
ffrantisek
Profil *
Ještě upřesnění .. Nechci nová okna a tak ... Jen aby po najetí na jméno vyskočil malý obrázek .. Ď
Petr Tichý
Profil
Jde to pomocí JS. Zkus pohledat "miniatury v náhledu, JS".
Miloš
Profil
http://dero.name/js/readme.html
ffrantisek
Profil *
Díky :-)
Plaváček
Profil
ffrantisek

Anebo jenom čistě přes CSS. Viz http://klient.plavacek.net/obrazek.html
Miloš
Profil
Plaváček
Líbí se mi to, ale s vypnutými styly nic moc.
Miloš
Profil
Plaváček
Ještě mě napadlo, že by to snad šlo udělat pomocí :after – tam mám ale obavu, že FF neumí pozicovat.
hatak
Profil
doporučuji vyzkoušet tyto skripty
http://www.bosrup.com/web/overlib/
Knopi
Profil
Plaváček: Škoda, že pěkný dojem z kontextové nápovědy kazí Opera 9. V souvislém textu se nápověda po najetí nezobrazí - musí se kliknout na odkaz a poté ještě nápověda nechce zase zmizet. Je to zvláštní chyba této verze. Paradoxem je, že starší Opera 8.54 vykreslý nápovědu bez problémů jako ostatní prohlížeče. Je to škoda. :o)

Celá situace je myšlena za předpokladu, že se umaže display: block; u a.nahled, protože by se klikací text na kontextovou nápovědu zalamoval v souvislém textu.

a.nahled {
position: relative;
z-index: 10;
/* display: block; */
color: #000
}

Modifikace Plaváčkova řešení v souvislém textu, Opera 9 chybuje: http://www.tomas-rosicky.cz/jak-psat-web/kontextova-napoveda.html
Miloš
Profil
Knopi
Poprvé mi to opera (9.21 win) otevřela, ale nefungovalo to.
Napodruhé jsem to neotevřel vůbec – zobrazil se mi pouze zdroják.
Plaváček
Profil
Miloš

Nikdo není dokonalý, juknu na to ve volném čase. Testoval jsem pod Operou 8.54 a na devítku jsem se nějak vykašlal :)
Miloš
Profil
Ale proč se mi místo stránky zobrazuje zdroják?
Knopi
Profil
Miloš: Kurňa, už by to mělo být dobrý http://www.tomas-rosicky.cz/jak-psat-web/kontextova-napoveda.php . Míchat koncovky php a html se koukám u Opery nevyplácí...

Plaváček: Nikdo není dokonalý, juknu na to ve volném čase...
Tvůj tooltip samozřejmě funguje, ale v souvislém textu nebude - tam se chovat jako blok nemůže a display: inline nezabírá. Řekl bych, že vyladit to pro Operu 9 bude velký oříšek. Evidentně je to vykreslovací chyba.
ffrantisek
Profil *
Koukám, že tu něco přibylo ... Zkusím něco aplikovat a pak dám vědět ... Jinak Díky
ffrantisek
Profil *
To Plaváček ... Tohle jsem přesně potřeboval, ale nechodí to v IE .. Nevim, jestli jsem tam dal něco špatně, ale IE mi to nebere
ffrantisek
Profil *
Jinak k těm ostatním dvoum ... web dělam úplně amatérsky jako úplný začátečník - bublinu s textem se mi taky podařilo vykouzlit, ale nedaří se mi do ní dát obrázek ... takže, jestli to u těch vašich způsobů jde, připište to sem. A taky jak :-) alespoň přibližně . Díky
V týdnu zkusím ty cotojátka, ale předběžně to vidím jako o řádku nahoře ... Nemám potuchy, jak bych tam dostal obrázek ...
ffrantisek
Profil *
To Plaváček: A ještě něco - místo jména je teď odkaz na obrázek celá řádka a jméno druhé v pořadí se mi posunulo na další řádek .. Je to moje chyba nebo to tak funguje? Ď
ffrantisek
Profil *
Ještě dotaz ... Jde to těch cotojátek dát obrázek? Já abych se v tom nevrtal a nebylo to zbytečný ..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.