Autor Zpráva
Gumidek
Profil *
Zdravim a pozdravuji,

mam problem s overflow. Jde o to ze kdyz si napriklad vytvorim ctverec do ktereho budu chtit vlozit tabulku a budu pritom chtit aby mi ta tabulka pracovala (tim myslim ze se bude roztahovat ci smrstovat podle toho jestli scrolovaci listy budou zobrazeny nebo nebudou - proto jsem jeji velikost nastavil v %) tak to perfektne funguje v Mozille, ale v IE me to nefunguje. Nevite nekdo v cem to je? V prikladu ktery prikladam sem pouzil na zobrazeni scrolovaci listy dlouhy text ktery presahuje velikost ctverce a dava tak zobrazit scrolovaci listy. Jedna se mi prave o tu dynamiku aby kdyz je text kratky tabulka byla roztazena prez celou sirku a kdyz text presahne urcitou mezi tabulka se smrsti o par pixelu na prave strane v dusledku scrolovacich list. V IE se ale bohuzel deje to ze scrolovaci lista prekryva tabulku, ktera tak zustava staticka :( Predem vam strasne dekuju za pomoc ci jakehkoliv napady jak by se to dalo vyresit. A tady uz priklad (zobrazte si ho v Mozille a pak v IE a budete presne vedet o cem mluvim)...


<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Příklad na scrolovací lišty</title>
<style>
.ctverec {height:400px; width:400px; background:#CCCCCC; overflow:auto}
</style>
</head>


<body>

<div class="ctverec">
<table height="20px"; width="100%"; cellpadding="0px"; cellspacing="0px"; border="1px">
<tr>
<td width="200px">Pravá strana je dobrá</td>
<td align="right">Levou stranu to v IE usekne</td>
</tr>
</table>

<table width="100%"; cellpadding="0px"; cellspacing="0px"; border="1px">
<tr>
<td>Velmi častým argumentem zastánců VW bývají názory automechaniků, kteří často na koncernové vozy nenechají dopustit. Mají k tomu několik důvodů. Jednak na VW, pokud tedy nejde o výměnu rozvodů kór u těch s motorem podélně před přední nápravou (A6/Passat), se prostě dobře montuje. Celého passata prostě rozeberete tak, že povolujete šroubky a vyndáváte věci. Kdežto kdo třeba někdy odstrojoval před lakováním Alfu Romeo 156, tak ví, jaké hlavolamy na ní výrobce připravil. Komu se podaří vyndat kliky bočních dveří, může jásat, anžto má jistojistě IQ přes 120. Na VW se podobné nevyžádané IQ testy nevyskytují, tam stačí pouze montovat. Za druhé vozy koncernu VW české automechaniky dobře živí a ti právě s nimi mají nejvíce zkušeností a nejlépe si s nimi umí poradit. Základní tester na O1 (ta je narozdíl od passatu B5 i vcelku spolehlivá, zato má neméně nejásavé jízdní vlastnosti) a spol. koupíte starší za pár tisícovek. Třetím a hlavním důvodem obliby VW mezi automechaniky je dostupnost dílů z černého trhu: Když by jim jednou za 200 tisíc odešla náprava na Nissanu, tak prostě musí jít a koupit si jí, často dokonce v originále. Když jim jednou za 50 tisíc odejde na audině, jedou na „jatka“ třeba do Kladna, kde s tichým souhlasem policie ČR denně rozřežou několik kradených aut, a tam jí koupí za peníze, o kterých se nám poctivým uživatelům nezdá.</td>
</tr>
</table>
</div>

</body>
Gumidek
Profil *
Hmm tak sem uz prisel na to cim to je ikdyz detailne proc tomu tak je moc nerozumim. Deje se tak v reakci jestli danou stranku uvedete jako:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> pak je vsechno v poradku, ovsem pokud stranku uvedete jako...


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> pak mate problem s tim co sem popsal nahore.
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

No kazdopadne si moc dekuji za odpoved :P, ale kdyby sem chtel nekdo pripsat proc tomu tak je v XHTML nebudu se na nej vubec zlobit, ba naopak ^^.

Gumidek
Agony
Profil *
Ahojky, mám podobný problém, akorát že už mám stránky v xhtml skoro hotové a když to přehodím do html 4.01, tak mám par věcí pod ie rozhozenejch a nějak se mě už nechce pátrat v čem to je. Jak se to dá vyřešit pod xhtml?
Plaváček
Profil
Gumidek
Agony

Prostudujte si něco málo o módech prohlížečů a náprava vám z toho vyplyne.

http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
Agony
Profil *
Pefektní, díky moc používám _width a funguje úplně squěle :P
Plaváček
Profil
Agony

používám _width a funguje úplně squěle :P

Pozor ale, v IE 7 už ve standardním modu tento hack nefunguje.
Agony
Profil *
Ach jo, který z hacků je tedy nej?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.