Autor Zpráva
Embi18
Profil *
Prosím vysvětlete mi nějak (abych to i jako lai) pochopil jak dat na sve stranky komentare..?? Myslím tím aby se mohli lidi vyjadřovat třeba pod článek..
Předem vám Mooooooooooc děkuji
BaTeCzKo
Profil
No... na to je potreba PHP spolu s MySQL databazi, ale to jsem ti asi moc nepomohl. Možná nějaký redakční systém, nevím. A asi i existují nějaké free scripty.
Miloš
Profil
Mít hosting s PHP a nainstalovat nějaký redakční systém (když se podíváš do patičky této stránky, uvidíš miniBB, což je jeden z těchto systémů; další je např. phpBB).
Dále použij buď vyhledávání, nebo se podívej do sekce redakční systémy.
Pokud ti dál nebude něco jasné, klidně se zase zeptej.
Embi18
Profil *
nevim jestli to tady můžu napsat ale web mam na freewebhostingu ic.cz ... Tak nevim jestli PHP tento hosting poskytuje..? a stahnul jsem si to miniBB ale nechapu jak to mam vlozit do stranek a následovně dat ten formulář do stránek???
Jamboo
Profil *
Zdá se, že vytvoření možnosti pro zápis komentářů je jednoduché, ale není tomu tak. Jak už bylo řečeno, laikům se nabízejí redakční systémy, které tuto funkci podporují, nebo lze již hotové scripty pro PHP a MySQL stáhnout. Ale má to řadu dalších háčků, takže pokud ty komentáře nejsou nutné, tak bych je vypustil.

Nebo můžeš využít i Blueboard.cz a diskuzní fórum nebo chat.
Petr Tichý
Profil
Embi18
MiniBB je celé toto fórum. Pouze pro komentáře nevhodné. ic.cz podporuje PHP. Pokud chceš mít jen možnost článků a komentářů, vyzkoušet drobý redakční systém cute news.
Embi18
Profil *
Prominte mi že vás ještě rušim..! Vasechno sem natahal na weba to.. i naky cisla co sem mel zmenit na 777 sem zmenil.. ale mam tu problem nevim jak udelat aby se mi to okno(s tema komentarema a novinka) zobrazilo na webu?? kdyz tam dam jako kod to PHP tak to nic neudela a nevim ejstli to de dat pres nakej html tag?
Petr Tichý
Profil
Má ten soubor do kterého to vkládáš příponu .php?
Embi18
Profil *
SRy že porád otravuju ale nechápu kde by ta přípona měla bejt??? Sem fakt amatér..! takže jestli tě to nebaví tak mi to ani vysvětlovat nemusíš!
Taps
Profil
http://www.php.jonweb.cz/skripty/komentare/
Petr Tichý
Profil
V pořádku ;o)

Popiš o co se tedy přesně snažíš. O jakém redakčním systému mluvíme. Co a kam se snažíš vkládat.
Embi18
Profil *
dobre z toho cute news sem odstoupil pokousimse tedka o tohle
Embi18
Profil *
sry... pokousimse o tu vec jak je na to tendle http://www.php.jonweb.cz/skripty/komentare/ odkaz..! vsechno sem dostal pres ftp na server akorat nechapu jak zmenit ty veci v tom (http://www.php.jonweb.cz/skripty/komentare/instalace/) ??? kdyz sem to skusil nejak zmenit tak mi to ukazalo tohle http://www.embi18.ic.cz/kom/instalace.php
Petr Tichý
Profil
Návod na databázi a instalace jsou nádherně popsány.
ah01
Profil
Jeden odkaz: http://www.instacomment.com/
Embi18
Profil *
Ano ja vim že jsou dobře popsány ale nechápu jak to mám přepsat?? Třeba tam mám tohle : $db_server = "localhost"; /* Zde vepište jméno databázového serveru. Např. $db_server = "localhost"; */ Tak nevim co z toho mám přepsat?
Petr Tichý
Profil
To "localhost". Takže z toho vyjde např. $db_server = "mysql.pepikuwweb.com";
Embi18
Profil *
takže by to nemělo vypadat takhle $db_server = "localhost"; /* Zde vepište jméno databázového serveru. Např. $db_server = "localhost"; */

Ale takhle

$db_server = "mysql.ic.cz"; /*
$db_login = "ic_embi18"; /*
$db_heslo = "moje heslo..."; /*
$db_jmeno = "gbook"; /* Tady nevim co mám napsat???

$prihlasovaci_jmeno = "Embi18"; /*
$heslo = "moje heslo..."; /*

$hlaska = "Je mi to líto, ale na této stránce nebyly nalezeny žádné komentáře..!"; /*

Tkahle by to teda mělo vypadat?? A nevim co je to ta databáze???
Petr Tichý
Profil
To je takový prostor, kam se budou ukládat ty komentáře. Jméno databáze máš napsané v klientské sekci na ic.cz popř. zkus stejné jako máš login resp. "ic_embi18".
Embi18
Profil *
TAk pro zatim sem tohle zvlád..! už se mi de přihlásit a všechno je ok..;) ale ještě bych potřeboval poradit jak mam a kam umístit

<?php
include("./kom/index.php");
?>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./kom/styl.css" media="screen" />

tohle??

stránky dělám ve WYSIWYG editoru (Web Page Maker V2) to ste si asi ale všimli:D .. tak jestli mi prosím vysvětlete kam to mám všechno dát.. a budu to muset udělat v poznámkovym bloku...
Embi18
Profil *
super už vím jak to dostat na web;) děkuji vám moc za pomoc..! jeom bych měl ještě jednu otázečku! prosím vás jak mám napsat v tom php kde se má ten kometář zobrazovat myslim jako v px atd.. když má třeba tohle

<?php
include("./kom/index.php");
?>


tak co (za to?,před to?) mám dopsa???
Petr Tichý
Profil
Máš nějaký blok, třeba <div>, který je někde umístěn. Tak to vložíš do toho <div>u. Nevím ale vůbec, jak to ten editor generuje, takže konkrétněji netuším.
WebMaster
Profil
Pokud neumíš programovat a nechceš aby ti to nikdo jiný programoval, tak využij scriptu na www.php.jonweb.cz, najdeš tam spoustu užitečných scriptů v php.
WebMaster
Profil
Pokud neumíš programovat a nechceš aby ti to nikdo jiný programoval, tak využij scriptu na www.php.jonweb.cz, najdeš tam spoustu užitečných scriptů v php.

www.php.jonweb.cz *

*oprava linku

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: