Autor Zpráva
KouzelniCZech
Profil
Chtel bych umoznit uzivatelum vybrat urcite misto na obrazku (fotce), ktere bude dale nejak dynamicky fungovat (treba na nej bude mozne kliknout adod.). Predstavoval bych si aplikaci, ktera umozni napriklad jednoduchymi carami danou oblast vybrat. Koordinaty by se po te ulozily do databaze a nasledne by se jiz jen vypisovaly u daneho obrazku v HTML, coz uz problem neni.
Je mi jasne, ze postup bude patrne pres Ajax/JS, ale na toto jsem kratky. Kazdopadne uz existuje hodne Ajaxovych udelatek na vsechno mozne, proto jsem se chtel zeptat, jestli jste nekde nevideli neco podobneho anebo aspon neco, co by slo trochu upravit a k danemu ucelu pouzit.
Str4wberry
Profil
KouzelniCZech
A nedokážeš přesněji určit, co by to mělo nakonec dělat, na co to chceš použít.
KouzelniCZech
Profil
Potrebuji udelatko, ktery umozni cloveku vybrat (oznacit) nejakou oblast obrazku a vyhodi mne to jeji souradnice (lepe to popsat asi nedokazi.
Priklady uziti:

1. Plan bytu
Uzivatel vyznaci na naskenovanem planu bytu jednotlive mistnosti -> uzivatel ulozi -> udelatko vrati souradnice -> zapise se to do databaze.
Pak by treba uzivatel jednotlivym mistnostem mohl prirazovat fotky anebo popis a udelat z toho takovy interaktivni planek

2. Plan domu
Uzivatel oznaci na fotce domu aktivni oblasti (napr. dvere, okno apod.) -> uzivatel ulozi -> udelatko vrati souradnice -> zapise se to do databaze.
Nasledne uz jen jednotlivym oblastem priradi fotku. Jinemu uzivateli pak staci kliknout na aktivni oblast (treba na dvere) a zobrazi se fotka jak to vypada v konkretnim miste (treba za dvermi)

Nemelo by jit o nic sloziteho, treba jen tri oblasti. Vyznacovani by mohlo probihat napriklad kreslenim tenkych car (vektoru), stejne jako pouziva mapmyrun.com k zadavani trasy anebo mapy seznamu k měření vzdálenosti.

Staci?
Str4wberry
Profil
KouzelniCZech
A nešlo by si jen vytvořit tu klikací mapu, kde by byly podle souřadnic odkazy typu: udelatko.php?vlevo=1&vpravo=15&nahore=30&dole=56.
Soubor udelatko.php by pak vkládal data do db.
KouzelniCZech
Profil
To by klidne slo, ale o to PHP vubec nejde, jde mi jen o to, jak uzivatel vybere tu danou oblast. Ci-li jak nameri (zjisti) ze chce oblast vlevo=1&vpravo=15&nahore=30&dole=56. Nejak to musi namerit, odhadem to asi nebude kosher...
Str4wberry
Profil
KouzelniCZech
No do db si vložíš souřadnice, které si z ní pak vytáhneš a vytvoříš z toho klikací mapu.
temistokles
Profil
Prípadne nemusíš vytvárať klikaciu mapu (ak ti neide o miestnosť, na ktorú užívateľ klikol, ale len o súradnice). Môžeš použiť
<input type="image" name="obrazok" ...>


Keď si takéto hodnoty odošleš, tak v $_GET (resp. $_POST), budeš mať premenné obrazok_x a obrazok_y. Čo budú súradníce miesta, kde klikol užívateľ. Pozor, akonáhle klikneš na obrázok, celý formulár sa odošle (type image funguje ako type submit)!
Str4wberry
Profil
temistokles
Myslíš jako postavit plánek domu z obrázkových inputů? No celkem zajímavé. Potom by teda bylo třeba deset image/submitů?
KouzelniCZech
Profil
Str4wberry: Pro me neni problem to vlozit do db a udelat vsechno to ostatni (vypsat klikaci mapu atd.), pro me je problem zjistit ty souradnice. Takto by to musel uzivatel nejak slozite namerovat u sebe v pocitaci anebo metodou pokus omyl. Ja chci, aby vyznacil v udelatku urcitou plochu a o nejake souradnice se nemusel starat. Samozrejme, ze v pozadi bude to o cem mluvis. Ci-li zapis souradnic do db a vypsani v klikaci mape, ale jak rikam to problem neni. Problem je vyber tech souradnic.

temistokles: Prave, ze jde o mistnost resp. o nejakou plochu nebo oblast... Je to sice zajimave reseni, co navrhujes, ale pokud to spravne chapu, tak by to vypadalo u ctvercove oblasti takto:
1. Kliknu poprve -> Udela se prvni bod -> ulozi se -> Vypise se znovu obrazek i s tim bodem
2. Kliknu podruhe -> Udela se druhy bod -> ulozi se -> Vypise se znovu obrazek i s obema body a carou mezi nimi
3. Kliknu potreti -> Udela se druhy bod -> ulozi se -> Vypise se znovu obrazek i s temi tremi body a carou mezi 1.-2. a 2.-3.
4. Kliknu poctvrte -> Udela se treti bod -> ulozi se -> Vypise se znovu obrazek i se ctyrmi body a ctyrmi carami mezi nimi.
Ono to je sice ono, ale aby to fungovalo dostatecne interaktivne, tak by to muselo byt pres Ajax a neco takoveho v Ajaxu udelat teda asi neumim. Proto jsem se ptal, zda neexistuje uz nejake hotove Ajaxove nebo ciste JS udelatko... Neprijde mi to jako uplne nejaka nepotrebna vec, tak uz se tim treba mohl nekdo zabyvat a neco vymyslet.
temistokles
Profil
KouzelniCZech
Mal som na mysli jediný input s veľkým obrázkom, robilo by sa to jednoduchšie (aj obrázok aj jeho spracovanie).

Potom by som to riešil tak, že JavaScriptom si zistíš súradníce myši a keď nastane onClick, tak si zaznamenáš povedzme do textareay súradníce bodu. No a nakoniec ich len odošleš.

Pochybujem, že má niekto niečo takéto hotové, asi by ti to ani zadarmo nedal. :). Keď chceš, môžem sa pokúsiť niečo podobné vytvoriť (napíš mi na temistokles@gmail.com, alebo 277-520-448)
KouzelniCZech
Profil
jj, uz te naprosto chapu, to bude asi nejrozumnejsi reseni. To bych snad mel i zvladnout sam udelat. Diky za konzultaci

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0