Autor Zpráva
marrra
Profil
Zdravim,

kdyz jsem mel web na svem servru,fungovalo vse bez problemu, ale na hostingu
maji nastavene sessions tak, ze se pridavaji do url - teda kdyz otevru prohlizec tak pri prvnim kliknuti na jakykoliv
odkaz se session v url objevi, pak uz ne.


Jakmile pouziju header(Locatiion:..) tak me to presmeruje na stranku, kde neni session pridana v
url, tudis se to tvari jako neprihlasene :( Nejhorsi je, ze obcas to funguje a obcas ne.

Pokud ji pridam do url takto, tak se to stejne tvari jako neprihlasene :/
header("Location: http://myurl.cz?". session_name() . "=" . session_id());

lze pomoci .htaccess nejak nastavit aby se session zase davali pres cookie,
popripade kde mam chybu v tom header?

diky moc za jakekoliv rady, uz jsem z toho vazne zoufaly :((
temistokles
Profil
http://sk.php.net/manual/cs/ref.session.php


Do .htaccess napíš toto (neviem, či to bude fungovať!):


php_flag session.auto_start 1
php_flag session.use_cookies 1



Ak nefunguje to uvedené vyššie, tak si do nejakého konfiguračného súboru (určite dáky máš) vlož dané hodnoty cez ini_set(), tuším však dovtedy nesmelo dôjsť k vypísaniu čohokoľvek cez echo a pod., ak sa nemýlim.
marrra
Profil
Bohuzel ani php flagy ani ini_set() nefunguje. Zjistil jsem,ze problem bude zrejmne nekde jinde.

podle ini_get() je nastavone session.use_cookies na 1 nastavil jsem i sessin.use_only_cookies na 1


struktura vypada takto:
na zacatku kazdeho souboru includuju req.php, ktery obsahuje:

ini_set("session.use_cookies","1");
ini_set("session.use_only_cookies" ,"1");
session_start();

mam zaregistrovanou promennou $_SESSION["id"] podle ktere testuju fci isset, zda je uzivatel prihlasen

vsechno funguje v pohode, do te doby nez se nekde nezavola fce header("location: jina-ulr") -
po presmerovani na jinou stranku prestane byt promenna $_SESSION["id"] nastavena a tim padem se to chova, jako kdyby
uzivatel nebyl prihlasen. Po kliknuti nekaj jinam uz je $_SESSION["id"] zase nastavena.

Vypada to, jako kdyby se cookies se session neodeslali pri volani header.

Nevite nekdo prosim prosim co s tim? uz oporavdu nevim co dal...
temistokles
Profil
Osobne som nikdy nepoužíval na sessions cookie, nakoľko som vždy narazil na nejaký problém (teda som musel do URL adries v prípade presmerovania cez header ručne vkladať session_id), do odkazov a dormulárov je to možné zautomatizovať, ak by si mal o to záujem. S cookies som to nikdy v praxi neriešil.
marrra
Profil
pokud nastavim

ini_set("session.use_cookies","0"); cili Session v url, tak mi uz nefunguje ani prihlaseni :(
opravdu nevim kde delam chybu..

chtel bych aby to chodilo pres ty cookie, aby nebyla url tak dlouha
uz se to snazim vyresit pres tyden a porad se nedari. Poradte prosim
marrra
Profil
tak problem je konecne vyresen :)
po nekolikadenni praci :)

problem byl v header

header("Location http://mojeurl.cz/index.php") - tohle mu vadilo
header("Location index.php") - tohle uz ne :]

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: