Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Aailyyn Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 7. 2007, 18:30:25
<table><tr>
<td> 1 část menu </td> <td> obrázek <td> 2. část menu </td></tr> </table> tohle je kód původního řešení menu, vypadalo to zhruba takhle http://aailyyn.wz.cz/prvni.JPG (náhled stránky už je starší, ale ten princip o který mi jde je pořád stejný) chtěla bych to teď vyřešit pomocí CSS, ale nedaří se mi dosáhnout požadovaného efektu, buďto se mi to různě překrývá a nebo v nejlepším případě menu takhle "přiražené" k obrázku drží jen při nemaximalizovaném okně, sotva ho maximalizuju, od obrázku jakoby "odskočí", dívala jsem se na interval, na různé příklady layoutů, možná by to vyřešil fixní layout, který jsem tam mimo jiné dohledala, ale už je to nějak nad moje síly, měl by někdo nějaké srozumitelné jednoduché řešení ? (a tu tabulku tam nechat nechci)... |
||
Aailyyn Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:21:29
prosím kdyžtak tohle smažte nebo zamkněte, problém již vyřešen, díky :-)
|
||
peta Profil |
#3 · Zasláno: 4. 7. 2007, 19:33:23
Aailyyn
Odkaz na stranku, kod? Z obrazku neni jasne, co je menu a co je obrazkovy text. A co je menu z obrazky. Pomoci CSS se vubec nesnaz nic resit, muze to byt horsi. Muzes si delat pokusy a az se ti to bude zdat oki, tak to pouzij. Ale opatrne. Zpusob umistovani na sloupce je asi dvoji - float/clear/display:inline-block - position:relative/absolute/left/right/top/left oba jsou v dnesnich prohlizecich asi na 2 veci. Za urcitych presne nastavenych podminek se to zobrazi dobre. Pokud je nedodrzis, pak problem. Ja bych radil zustat u te tabulky. kdybys mela slozitejsi vzhled, tak bych to mozna pouzil. Ale, resil bych to: <table><tr> <td class="left"> <div class="menu"> <ul> <li><a href="#">aaa</a> <li><a href="#">aaa</a> </ul> </div> </td> <td class="center"></td> <td class="right"> <div class="menu"> <ul> <li><a href="#">aaa</a> <li><a href="#">aaa</a> </ul> </div> </td></tr> </table> tj, obrazek pres CSS, width, height bunky tez A nebo to teda muzes s floatovat nebo tak neco, nastavit line-height+vertical-align, nastavit jednomu floatovanemu bloku padding-left a pridat mu obrazek na pozadi. A musis teda dodrzet floatovaci predpisy <div style="display:inline-block; width:300px;margin:0 auto"> <div style="float:left; line-height:100px;"> menu1 </div> <div style="float:right; line-height:100px;"> menu2 </div> <div style="clear:both; line-height:0;"></div> </div> (to, za mezerou jsou veci, co tam nemusi byt) |
||
Railbot Profil |
#4 · Zasláno: 4. 7. 2007, 20:30:21
peta
až budeš ve druhé třídě, tak se s paní učitelkou naučíte číst. Pak už nebudeš psát podobné zbytečné posty. |
||
Aailyyn Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 7. 2007, 20:57:16
no stejně děkuju za tip i dle vlastního uvážení jsem nakonec tabulku nechala... btw koukala jsem, že tu hromadně tabulky zatracujete a není přitom někdy prostě jednodušší tu tabulku použít, proč to komplikovat CSS ?
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0