Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ala Profil |
#1 · Zasláno: 6. 7. 2007, 17:19:12 · Upravil/a: ala
Dělám změnu designu svých stránek o koních. Připravila jsem si logo nahoru, pruh pozadí doprostřed a zakončení dolů. Pořád mi to ale poskakuje a nejde mi to vycentrovat a seštelovat. Nová verze je pořád rozhozená a já nevím co s tím. Poradíte mi prosím?
|
||
ala Profil |
#2 · Zasláno: 6. 7. 2007, 17:21:52
Jinak to menu bych ještě samozřejmě změnila, jde mi o to uspořádání.
|
||
Trejpa Profil |
#3 · Zasláno: 7. 7. 2007, 02:49:32
ala
Není to ideální, ale při zachování původní struktury HTML stránky by šlo použít něco na způsob následujícího řešení. (Je to dobře koukatelné až od 1024 px kvůli příliš širokému [800 px] obrázku v hlavičce, hodil by se IR.) body { font-family: garamond antiqua serif; background: url(zad.jpg); padding: 20px; } body, h1, h2 { text-align: center; } #celek { margin: 0 auto; padding: 0; width: 608px; background: url(zadek.jpg) top center repeat-y; } #nav { padding-right: 6px; } #nav ul { margin: 0; padding: 0 1px; font-family: sans-serif; font-size: 1em; letter-spacing: 2px; font-weight: bolder; } #nav ul li { margin: 0; padding: 0; float: left; width: 100px; overflow: hidden; list-style-type: none; } #nav ul li a { display: block; padding: 0.1em 0; background-color: #5D95E2; color: #C1DCF1; text-decoration: none; font-weight: bolder; border: 2px solid black; border-width: 2px 1px; } #nav ul li a:hover { background-color: #A9D9FF; color: #000000; } #nav li#active a { background-color: #A9D9FF; color: #000000; } #obsah { text-align: left; clear: both; padding: 1em 2em; } <mimo téma> - tohle nepatří do CSS: #nav { align="center" } - slovo "Vítejte" IMHO není nadpis první úrovně - i "Novinky" a "Copyright" by si zasloužily významový element (H2, P) - v XHTML máš chyby - XHTML prohlížeč by ti nic nezobrazil - obrázky na pozadí by zasloužily vystředit - máš je posunuté o 6 px - není třeba nastavovat text-align pro každý vnořený prvek - vlastnosti se dědí - u BODY ti chybí obecná rodina písma ve font-family - (máš se hodně co učit CSS) </mimo téma> |
||
ala Profil |
#4 · Zasláno: 7. 7. 2007, 08:37:48
Děkuju moc, že tam je hafo chyb to vim, ale většinou si je ani sama neuvědomím. Dobrá rada se jentak nepotká, budu na tom pracovat.
|
||
peta Profil |
#5 · Zasláno: 7. 7. 2007, 10:08:55
Ja bych pro zmenu pouzil strukturu:
<body> <div class="layout"> <div class="layout"> <h1><a href="#">logo text horse</a></h1> <div id="nav"> <ul> <li><a>...</a></li> <li><a>...</a></li> </ul> </div> <div class="body"> <h2>nadpis</h2> <div class="content"> text </div> </div> <div class="foot"> </div> </div> </div> <!-- layout --> </body> pak (css naznakove) div.layout {width:600px; margin:0 auto; background: tazluta url(horni obr kone) no-repeat; } div.layout div.layout2 { padding:200x 50px 0 50px; background: tazluta url(obr okraje, vyska obrazku aspon 16px) repeat-y; } h1 {display:block; text-align:center;} div.menu {... to mas rekneme oki} |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0