Autor Zpráva
dsx
Profil *
Ahoj,
lze udělat to aby se cookie smazala při odchodu uživatele ze stránky.
Nebo jí musim vždy nastavovat čas, jak dlouho má jště zůstat.
A co když ádnej čas nezadam, jak dlouho bude žít?
díky
bukaj
Profil
dsx
lze udělat to aby se cookie smazala při odchodu uživatele ze stránky.
šlo by možná! na javasciptové onunload něco spáchat

Nebo jí musim vždy nastavovat čas, jak dlouho má jště zůstat.
čas jim nastavovat nemusíš...

A co když ádnej čas nezadam, jak dlouho bude žít?
..., ale záleží na prohlížeči - jak je nastaven. většinou takové cookies maže při zavření.
dsx
Profil *
Jestli tomu dobře rozumím:
Tak stačí, když při přihlášení vytvořím cookie (bez doby platnosti)
a ta bude u uživatele dokud se neodhlásí nebo nezavře prohlížeč.
bukaj
Profil
Tak stačí, když při přihlášení vytvořím cookie (bez doby platnosti)
a ta bude u uživatele dokud se neodhlásí nebo nezavře prohlížeč.

teoreticky by to tak mělo být. ale, například, uživatel nemusí mít cookies vůbec povolené...

s cookies se nedá počítat a měly by sloužit pouze k informacím, které nejsou příliš důležité (jako například vybraný styl, jazyk atd.). užívání cookies pro přihlašování uživatelů není moc dobrá volba. na to jsou lepší sessions, nebo v horším případě HTTP autentifikace.
Flavicius
Profil
na to jsou lepší sessions
Pokud vím, tak se ID sessions většinou přenáší v cookie, takže to má vlastně stejné uplatnění. Přenášet ID v adrese se mně nezdá nejlepší. Ale řekni, kolik lidí má vypnuté cookies? Myslím, že když si to někdo vypne, tak tomu rozumí a není žádná lama, takže počítá s tím, že mu mnoho věcí nebude na hodně stránkách fungovat.
bukaj
Profil
Flavicius
pouze jsem uváděl klady a protiklady takového řešení.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: