Autor Zpráva
E_T
Profil
Zdravím konferenci.
Náhodou jsem narazil na záludnost při redesignu jednoho projektu.
To o co jde je na:
http://www.mimozemstan.com/head/
Problém je v tom že samotná hlavička je schválně udělaná tak aby se 3 obrázky držely v nějakém odstupu od sebe při zmenšení okna a pak najel posuvník. Ovšem pokud stránku takhle hodně zmenším (lhostejno v čem) tak odskočí to horizontální menu od pravého kraje, což mi vadí a bohužel netuším proč:-(

Budu rád za každou dobrou radu.

Předem dík.
e.t.
Acci
Profil
Mělo by stačit div s id kwprouzek_rudy i s obsahem hodit do divu s idéčkem zahlavi

Ten div se totiž roztahuje podle šířky okna, a ne podle celkového obsahu stránky
E_T
Profil
Dík ale bohužel to nestačí navíc jsem tím i ztratil efekt záporného marginu u #zahlavi
Problém je tedy v tom jak na tu celkovou šířku stránky. Celý obsah stránky zastřešit ještě dalším DIVem?
Acci
Profil
Aha, já jsem se na to díval jen ve Firefoxu a tem to funguje

Celý obsah stránky zastřešit ještě dalším DIVem?
Vyzkoušej a uvidíš :))
E_T
Profil
Acci
Vyzkoušej a uvidíš :))

dik dobra rada....
nicméně jsem to vyzkoušel a problém nezmizel.
Otázka je co bych měl tomu divu přiřadit ve stylu:
Dal jsem:

#obsah {
margin:0;
padding:0;
vertical-align: middle;
width: 100%;
min-width: 800px;
max-width: 100%;
width: expression(
document.getElementById('obsah').offsetWidth < 800 ? '800px'
):;
}
V mozzile už ok - MSIE ne - v podstatě jde asi o to nastavit v expression jeste náhražku max-width - což se dá najít u pixyho ale pořád mi to háže chybu - asi to neumím - nehledě k tomu ze se mi řešení přes expression moc nelíbí....
habendorf
Profil
Při vší snaze tam žádný odskakování nevidím :o(
E_T
Profil
habendorf:

dobra tady je otisk:
http://www.mimozemstan.com/head/head.gif
zmršil jsem barvy - nemam tu nastroje - ale pro ilostraci snad stačí.

Můj problém se postupně přesunul spíš asi do sekce problémy s prohlížeči - protože už jde jen o MSIE tak nevím jestli to tu nechat nebo přesunout?

dík
habendorf
Profil
E_T: Vidím, ale v IE6 to prostě nenasimuluju, je to OK.

width: expression(
document.getElementById('obsah').offsetWidth < 800 ? '800px'
):;

S expression jsem nikdy nedělal, ale intuitivně se mi tam nelíbí ta dvojtečka na konci. Má tam určitě být?
Zezačátku to vypadá jako ternální operátor v JS, ale ten by končil nějak takhle:

offsetWidth < 800 ? '800px' : 'něco-jiného';
Fred
Profil
habendorf Máš pravdu http://www.svendtofte.com/code/max_width_in_ie/
width:expression(document.body.clientWidth > 800? "800px": "auto" );
}
E_T
Profil
habendorf

velice zvlastni: MSIE verze 6.0 2800.1106 - nelžu:( a ten problemto dela....

add expression - ano za dvojtečkou bylo puvodne < 100 ? '100%'; ale porad mi to v MSIE hazelo chybu:( taky jsem s tim právě nikdy nedělal - nejradši bych to ošetřil nějak čistěji a jednoduššeji....
habendorf
Profil
E_T: jj, už jsem to nasimuloval, fakt to zlobí.

Myslím žs Fred má pravdu - width:expression(document.body.clientWidth > 800? "800px": "auto" ); - by mohlo zabrat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.