Autor Zpráva
rave
Profil *
Chtěl bych vytvořit stránku se strukturou
levý a pravý okraj
uprostřed panel, který se dělí nahoře na hlavičku a vlevo má menu. pravý část pro info.
není to přesné ale něco jako: http://www.cinzovnidomy.cz/ s tím, že půjde pohybovat jen pravým panelem ve kterém by se načítal obsah. jako tady http://www.fitsport-jt.cz/ vizuálně třeba
http://www.penzion-hotel.cz/ ale s menu vlevo prostředního rámce.

-teď jde o to, že css nebo flash neumím a chtěl bych se k tomu zatím vizuálně přiblížit.
umím frontpage wysiwig :) a ručně upravuje kod případně něco vkládám. šablony menu,tlačítka.
jako jedinou možnost pro sebe vidím, vytvořit stránku z rámců, ale v případě mé představy by jich bylo
6. nebo to vizuálně udělat tabulkami, ale to se asi bude muset vykreslovat celá stránka a nejen obsah.
menu a tlačítka nejsou problém, jde o celkový vzhled a funkčnost stránky. Jsou lepší stránky s rámci nebo s tabulkami, kde menu má v podstatě už jen vizuální význam?
-na další problém jsem ve frontpage narazil při vkládání obrázků, i když vložím obrázek o stejné velikosti pixelů do rámu nebo tabulky výsledek vypadá jinak. a buď se zobrazí jen část obrázku nebo to zvětší tabulku, případně je to dost neforemné a komplikuje to další vkládání. Když udělám ve photoshopu hlavičku s grafikou a písmem jako obrázek, a pak ho vložím do rámu zobrazí se výseč, í při stejné velikosti v pixelech. Jde FP používat stylem textové ono z wordu:) tam je vkládání bez problémů, ale při přenosu do fp se zobrazí jinak. Pomůže vložit obrázek ručně do kodu? ještě by mě zajímalo pokud chci dosáhnout efektu jako u flashe, jestli jdou ve FP zprůhledňovat barvy pozadí. u nich jsem položku zprůhlednit nenašel.

-mohl by mi někdo poradit?
pokud stáhnu šablonu, podle které se chci řídit, v FP mi to preview ukáže v pořádku, ale v úpravě á kodu je nápis k zobrazení této stránky j epotřeba prohlížeč s Javascriptem, stačí ho někde ve win povolit nebo je nutno nainstalovat nějaký soft?
ronnie
Profil
Letmo jsem to přeletěl očima a pokusim se ti pomoci.
Tabulky ani frames nejsou optimální řešení, pokud bych se měl ale za jednu z metod přimluvit, pak za frames.
Na podobný design vyšel už tutoriál od Plaváčka na owebu.cz v sekci CSS (dal bych sem přímý odkaz, ale banan hosting má výpadek), jedná se o 7 dílů a podrobně tě naučí rozvržení webu v css. Možná ti to pomůže.
To zobrazování obrázků bude způsobeno přednastavenými hodnotami různých elementů.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.