Autor Zpráva
Takekecy
Profil
Podle tohoto návodu jsem si udelal menu do mych pokusnych stranek. Ale nejak nevim jak mam udělat to, aby se mi přepinala indikace aktivniho odkazu v menu, podle aktualni stranky. Poradi mi prosim nekdo?

XHTML
...

<body>

<div id="strankaobal">
<div id="strankaobal1">
<div id="strankaobal2">

<div id="strankahlavicka">

</div>

<div id="strankavnitrek">
<div id="strankavnitrek2">

<div id="levypanelobal">
<div id="levypanelvnitrek">
<div class="specbarva">
<h2>MENU</h2>
</div>
<div>

<ul id="navigace">
<li id="active"><a href="index.php?id=uvod" id="aktivniodkaz">Úvod</a></li>
<li><a href="index.php?id=next">Next</a></li>
<li><a href="#">Druhý odkaz</a></li>
<li><a href="#">Tretí odkaz</a></li>
<li><a href="#">Ctvrtý odkaz</a></li>
</ul>
</div>


</div>
</div>

<div id="pravypanelobal">
<div id="pravypanelvnitrek">
<div class="specbarva">
<h2>REKLAMA</h2>
</div>
<hr />

<div>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet...</p>
</div>

</div>
</div>

<div id="hlavnipanelobal">
<div id="hlavnipanelvnitrek">


<?php
$id = $_REQUEST['id'];
$obsah = $id. ".php";
if (File_Exists ($obsah)):
include $obsah;
else:
include "uvod.php";
endif;
?>


<hr />

<div id="hlavnipanelpaticka">
<h1>Patička obsahu</h1>
</div>

</div>
</div>

<div class="resetovac"> </div>

</div>
</div>

<div id="strankapaticka">
<h1>Patička stránky</h1>
</div>

</div>
</div>
</div>

</body>


</html>

style-CSS:

body, html
{
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
font-family: "Trebuchet MS", "Geneva CE", lucida, sans-serif !important;
font-size: small !important;
/*background-image: url("obrs/bg.gif");*/
background-color: black;
}

.resetovac
{
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
float: none;
clear: both;
width: 0px;
height: 0px;
line-height: 0px;
font-size: 0px;
}

p, img, table, tr, th, td, h3, h4, h5
{
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

h1
{
text-align: center;
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

h2
{
font-size: large;
border: 0px none;
margin: 0px 0px 0px 10px;
padding: 0px;
}

hr
{
color: #bfbfbf;
}

#text
{
text-indent: 30px;
text-align: justify;
}


#bodyhlavicka
{
background-color: #ffffcc;
}

#bodypaticka
{
background-color: #ffffcc;
}

#strankahlavicka
{
background:url("obrs/header.jpg");
height: 200px;
border-bottom: 0.15em solid #bfbfbf;
}

#strankapaticka
{
background-color: #000000;
border-top: 0.14em solid #bfbfbf;
color: white;
}

#strankaobal
{
width: 900px;
margin: 0px auto 0px auto;
}

#strankaobal1
{
/*background: url('/obrs/left_bg.gif') top left repeat-y;*/
}

#strankaobal2
{
/*background: url('/obrs/right_bg.gif') top right repeat-y;*/
}

#levypanelobal
{
float: left;
width: 170px;
margin: 19px 0px 5px 5px;
padding: 2px 2px 2px 2px;
font-size: 90%;
}

.specbarva
{
background-color: black;
color: white;
border-bottom: 0.14em solid #bfbfbf;
border-right: 0.2em solid #bfbfbf;
}

#pravypanelobal
{
float: right;
width: 130px;
margin: 19px 5px 5px 0px;
padding: 2px 2px 2px 2px;
font-size: 85%;
}

#hlavnipanelobal
{
padding: 5px 150px 5px 190px;
background-color: white;
}

#hlavnipanelhlavicka
{
background-color: black;
color: white;
border-bottom: 0.14em solid #bfbfbf;
border-right: 0.2em solid #bfbfbf;
margin: 10px 0px 25px 0px;
}

#hlavnipanelpaticka
{
background-color: black;
color: white;
border-bottom: 0.15em solid #bfbfbf;
border-right: 0.2em solid #bfbfbf;
margin: 25px 0px 10px 0px;

}

menu-CSS:



#navigace
{
color: white;
background: #000000;
border-bottom: 0.20em solid #bfbfbf;
border-right: 0.23em solid #bfbfbf;
padding: 0 1px;
margin-left: 0;
width: 12em;
font: normal 0.8em Verdana, sans-serif;
}

#navigace li
{
list-style: none;
margin: 0;
font-size: 1.1em;
}

#navigace a
{
display: block;
text-decoration: none;
margin-bottom: 0.6em;
margin-top: 0.6em;
color: #000000;
background: #ffffff;
border-width: 1px;
border-style: solid;
border-color: #bfbfbf;
border-left: 1em solid #bfbfbf;
padding: 0.25em 0.5em 0.4em 0.75em;
}

#navigace a#aktivniodkaz { border-color: #000000; }

#navigace a
{
width: 99%; /* Důležité pro IE */
}

#navigace a:hover, #navigace a#aktivniodkaz:hover
{
background: #ffffff;
border-color: #7f7f7f #7f7f7f #7f7f7f #7f7f7f;
padding: 0.4em 0.35em 0.25em 0.9em;
}

#navigace a:active, #navigace a#aktivniodkaz:active
{
background: #ffffff;
border-color: #7f7f7f #7f7f7f #7f7f7f #7f7f7f;
padding: 0.4em 0.35em 0.25em 0.9em;
font-weight: bold;
}
Casero
Profil
Takekecy
Třeba pomoci php a kontrola aktuální stránky, když se zhoduje je vyhráno.
Takekecy
Profil
A to se dela jak? :-)
Dave257
Profil *
if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<a class=$styl href='index.php?n=hlavni_stranka'>Novinky</a>";
Takekecy
Profil
Muzes mi to prosim zakomponovat jak by to asi vypadlo v tom mem zdrojaku?..
Dave257
Profil *
echo"<ul id="navigace">";
if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<li><a class=$styl href='index.php?id=uvod'>úvod</a></li>";

if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<li><a class=$styl href='ndex.php?id=next'>Next</a></li>";

if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<li><a class=$styl href='#'>druhý odkaz</a></li>";

if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<li><a class=$styl href='#'>Třetí odkaz</a></li>";

if ($n=="hlavni_stranka"){$styl="aktivni";}else{$styl="menu";}
echo "<li><a class=$styl href='#'>čtvrtý odkaz</a></li>";
</ul>
Takekecy
Profil
aha.. dik.. ale stejne mi to nak nejde do hlavy... co je tam ta
"hlavni_stranka"
to tam nemam.. a ten
$styl="aktivni"
a
$styl="menu"
a tomu
<a class=$styl
taky nerozumim. Mohl by si mi to trosku vysvetlit? Dekuji mockrat.
Casero
Profil
Takekecy
Tvoje stránky musí končit příponou .php, aby ti to fungovalo.
menu a aktivní jsou názvy tříd -> class, které si nastyluj...tzn, že v css bude třeba u aktivního jiné pozadí, ale CSS snad rozumíš, ne?
A hlavní_stránka je název stránky, která je předávána přes URL. Takže u každého odkazu, přepíšeš "hlavni_stranka" na stranku, která je v onom odkazu.
Takekecy
Profil
Ach jo furt to zkousim a vzdycky skoncim u

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/www/cholerik.cz/subdomains/xhtml/index.php on line 60


Nemohl by mi to nekdo rovnou zakomponovat do toho kodu? Napsat kde to mam za co zmenit. Mam tu zobrazeny cely kod. Cely index.php, a jak CSS od menu taky i od stranky. Sakrys :-/ PLS
tajny spion
Profil
Takekecy
Pokud neumis PHP, neplet se do toho. Pokud se to naucit chces, zacni od zakladu. Napriklad na JPW.
habendorf
Profil
tajny spion

Pokud neumis PHP, neplet se do toho. Pokud se to naucit chces, zacni od zakladu.
Co to zas meleš?

Napriklad na JPW.
Na JPW se toho o PHP moc nedozví.
j
Profil *
Na JPW se toho o PHP moc nedozví.
spíš na http://polopate.jakpsatweb.cz/
Takekecy
Profil
Vyborne ja si chci dokoncit jednu vec na webu a budu se k vuli tomu ucit PHP od zacatku... Jednu vec jsem chtel pomoct.. hm tak nic no... dik :-/
Takekecy
Profil
Tak děkuji moc Caserovi, že měl se mnou tu trpělivost a s jeho velkou pomocí jsem to nakonec vyřešil. No spiš on to vyřešil samozřejmě. :-) Diky moc.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: