Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kourra Profil |
#1 · Zasláno: 13. 8. 2007, 11:15:14
Dobrý den, potřeboval bych změnit menu konkrétně "sidemenu" a tak, aby v nahlížení když najedu na odkaz.. aby nezmenil barvu.. jelikož mám odkaz, který musí být na dvou rádcích a když najedu na jednu řádku tak změní barvu jen ta jedna řádka.. děkuji za pomoc.. Koura
|
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 13. 8. 2007, 11:21:19
kourra
Nastav pro hover stejnou barvu v css. -> a:hover {color:stejna_barva_jako_ma_odkaz} |
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 13. 8. 2007, 11:26:17
Když už, tak takhle:
a:hover, a:visited {color:stejna_barva_jako_ma_odkaz} |
||
Casero Profil |
#4 · Zasláno: 13. 8. 2007, 11:37:02
Bubák
Já myslel, že když se zadá barva hoveru, tak ji automaticky přejímá i visited, když nemá nastavenou barvu. Aspoň to tak u mě funguje. :D |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 13. 8. 2007, 11:43:14
Já myslel, že když se zadá barva hoveru, tak ji automaticky přejímá i visited, když nemá nastavenou barvu. Aspoň to tak u mě funguje. :D
Jistě, u mne taky, ale jakou barvu má navšívený odkaz, pokud není "přejížděn"? |
||
Casero Profil |
#6 · Zasláno: 13. 8. 2007, 12:13:37
Bubák
No právě stejnou jako obyčejný odkaz a. Nevím, jak je to možné, ale barvu navštíveného linku jsem nikdy nezadával a nikdy se to neprojevilo. Pouze, když nezadám barvu pro hover a obyčejný odkaz, tak je jiná barva u visited...je o tom nějaký čánek, nebo vysvětlení?..abych zde nešířil OT. :D |
||
Plaváček Profil |
#7 · Zasláno: 13. 8. 2007, 12:36:52 · Upravil/a: Plaváček
Casero
Zkus si přečíst tento článek http://interval.cz/clanky/css2-selektory-pseudotridy-a-pseudoelementy/ a pak se ptej. Jenom doplním - každý odkaz může být výhradně v jenom z těchto stavů - navštívený (:visited) nebo nenavštívený (:link). Jinou možnost prostě nemá. O tom, jak na tom který odkaz je, se rozhoduje už při načtení stránky. Ostatní pseudotřídy :hover, :active, :focus jsou takzvané dynamické a aktivují se až v závislosti na činnosti uživatele. Z toho ti plyne jedno poučení - při definování vzhledu (formátu) navštívených či nenavštívených odkazů je dobré pamatovat na pravidla kaskády a definice zapisovat v pořadí od nejobecnější k nejkonkrétnější. |
||
Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 13. 8. 2007, 12:55:04 · Upravil/a: Bubák
Casero
Takže pokud ti rozumím, nedefinoval jsi barvu pro a:link, ale pro element a. Podle popisu by ale definice byla: a {color:barva_pro_odkaz} |
||
Casero Profil |
#9 · Zasláno: 13. 8. 2007, 13:19:19
Plaváček
Moc díky, zajímavý článek. Takže jsem z něho vyvodil, že moje teorie, když se zadá barva pro odkaz, tak platí pro navštívený i nenavštívený. Původní dotaz odkourra zněl: když najedu na odkaz.. aby nezmenil barvu -> což je hover, který se aktivuje až v závislosti na činnosti uživatele...Takže nějak nesouvisí s navštíveným linkem. Proč tedy psal Bubák: Když už, tak takhle: a:hover, a:visited {color:stejna_barva_jako_ma_odkaz} |
||
Plaváček Profil |
#10 · Zasláno: 13. 8. 2007, 13:27:49
Casero
No tímto zápisem Bubák zamezil, aby se aplikoval hover na navštívený odkaz. I když by to šlo také takto: a:link, a:visited, a:hover {color:stejna_barva_jako_ma_odkaz} |
||
Bubák Profil |
#11 · Zasláno: 13. 8. 2007, 13:28:57
Prostě si vyber:
a {color:barva_pro_odkaz} nebo: a:hover, a:visited {color:stejna_barva_jako_ma_odkaz} |
||
kourra Profil |
#12 · Zasláno: 14. 8. 2007, 16:25:10
DÍKY :-)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0