Autor Zpráva
mickeysneak
Profil
Zdravím,

můj problém si jednoduše představíte, když si vzpomenete jak vypadá jakýkoliv freemail. Po vyplnění formuláře se odešlou data a za pár vteřin máte vytvořen emailový účet.

Jak by se dalo toto vyřešit bez přístupu na server (nemám Odkázaný Server, jen sdílený) a bez Plesku, či dalších placených služeb?

Je to vůbec teoreticky podle vás možné?

Předem děkuji za každý názor. Mějte se.
djlj
Profil
Nijak.
mickeysneak
Profil
Nijak.
Dobře.

Chápu, že je skoro hloupost se o tohle pokoušet ale napadla mě krajní možnost.

Pokud by po stisknutí tlačítka "Vytvořit účet" následovala sleť kódů, které by postupně se přihlásili na mého správce domény (do administrativního prostředí), kde by si poté sami (zcela automaticky pomocí proměnných v php, bez uživatelovýho vědomí) si vyvořiili účet a následně se odhlásili.

Je v tom několik ohromných chyb, jako je zabezpečení. Protože v kódu by museli výt všechny údaje k přihlášení.

Napadla vás tímto jiná myšlenka, či způsob, jak by tato myšlenka šla lépe zabezpěčit?
djlj
Profil
Jo, to, cos napsal, by možná nějak udělat šlo.
mickeysneak
Profil
Jo, to, cos napsal, by možná nějak udělat šlo.
Ano, vím že to jde. Vytvořil jsem to a funguje to.

Má to ale 2 zásadní chyby.

1) I přes to, že server, kde se automaticky stránka přihlásí je "schovaná" v iframu, stále člověk, který rozumí kódu může jednoduše zjistit heslo a jméno.

2) Při vytváření emailu je jedna z prvních stránek stránka, kde se v iframu pokouší načítat stránka pro přihlášení do administračního prostředí hostingové firmy. Po 10 sekundách se díky Meta tagu v hlavičce stránka přepne do stránky, kde se vytváří emailový účet... A už zde je ta chyba, protože se nečeká na úspěch přihlášení do stránek mého hostingu. Není ohlídáno úspěšné načtení stránek po přihlášení v iframu.

Je tady někde možnost, jak tohle obejít, respektive jak tohle vyřešit.

Děkuji Lukáši.
djlj
Profil
No moc jsem nepochopil, jak to může iframem fungovat; ale já bych to nejspíš řešil pomocí CURL.
mickeysneak
Profil
No moc jsem nepochopil, jak to může iframem fungovat; ale já bych to nejspíš řešil pomocí CURL.
Ano, na CURL jsem cestou zkoumání narazil. Zavrh jsem to ale kvůli (možná) předsudku, že CURL nemohu používat bez root přístupu na server.

Je to tak, nebo se pletu a s CURL mohu začít i s "Grid Serverem"?

UPDATE: Omlouvám se za hloupý dotaz, který sem podal bez jednoduchého ověření. cURL mi funguje. Mockrát vám děkuji Lukáši, vyřešil jste oba mé problémy!

Mějte se pěkně..
souki
Profil
mickeysneak
Zavrh jsem to ale kvůli (možná) předsudku, že CURL nemohu používat bez root přístupu na server
Prosím?
mickeysneak
Profil
Zavrh jsem to ale kvůli (možná) předsudku, že CURL nemohu používat bez root přístupu na server
Prosím?

Zdravím,
tehdy sem si myslel, že pro nainstalování CURL potřebuju mít úplný přístup na server (který nemám). Zjistil jsem ale, že CURL je na serveru již nainstalované.

Děkuji, mějte se.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: