Autor Zpráva
tajny spion
Profil
Zdravim. Prvni se kouknete na pripravovanou PHP verzi myho webu, at vime o cem je rec. Zacneme tim nejlehcim, tj JavaScriptem. Potreboval bych poradit nejakej JS kod, ktery mi zajisti aktualni cas (jen cas, ne datum) jak v IE tak ve FF. Kdyz si totiz otevrete muj web v IE, hodiny napravo jsoum ve FF tento JS kod nejde.

Dalsim orizkem je CSS. Potrebuju, aby sloupce left, main a right na sebe navazovaly, tj bez mezer v borderech. Taktez v IE i FF. Zkousel jsem ruzne kombinace width, % a z-indexu, ale nic nepomaha, mozilla porad vykresluje border na jinout stranu divu nez IE, myslim na vnitrni.

A treti vec PHP. Rad bych dve veci: jednak kdo ma svatek, pokud mozno nejkratsi dostupnout verzi kodu (vsichni vime o cem je rec) a jednak bych potreboval vypsani nahodne vety (samozrejme ze ne uplne nahodne, ale prednastavim si jich rekneme 30 a vybere mi to jednu z nich a tu mi echne (vypise). Mam takove tuseni ze tam bude neco s poly a mt_rand(), zkousel jsem to ale taky mi to nejak nesedlo.
niCe
Profil
K tomu php -
Udělej si z vět pole - dejme tomu $vety = věta1*věta2*

pak $vety = explode("*", $vety);

echo $vety[mt_rand(0, count($vety)-1)];

Nejsem ale profík, i přesto doufam že ti to pomuže,
niCe
MiSHAK
Profil
1.) UTFG (Use The F*c*i*g Google) takových js jsou tisíce...
BTW místo:
document.all.hodiny.innerText = TimeValue;
použíj
document.getElementById('hodiny').innerText = TimeValue;
Jinak se občas podívej do kalendáře, není rok 1998 a JS se píše krapet jinak.

2.) nastav velikost rodice na pevnou sirku v pixelech a velikost left, main a right jak chces treba sirka/4, sirka/2 - sirkaOkraju*4 a sirka/4.

3.) Skoro to samé co niCe
<?php
$file = File('vety.txt');
echo $file[mt_rand(0, count($vety)-1)];
?>
A ve stejném adresáři měj texťák "vety.txt" s větama (na každém řádku jednu).
Laman
Profil
popř. to náhodné vkládání vět jde i v JS...

vety=new Array("jedna věta",

"druhá věta",
třetí věta")

document.write(vety[Math.floor(Math.random()*vety.length)])

ale php je lepší

MiSHAK
jak se dnes píše JS?
tajny spion
Profil
niCe
Dik, doufam ze to pujde. Kdyby ne, ozvu se.

MiSHAK
Taky teda neznam novej zapis JS nez JavaScript.

Jinak se občas podívej do kalendáře, není rok 1998.
To myslis tak ze hodiny se na web dnes uz nedavaj?

Mohl bys mi trochu polopaticky vysvetlit jeste jendou to CSS? Btw snazil jsem se to opravit, ale stale je tam ******* mezera. A co me s*re nejvic, ze v FF mensi a v IE vetsi (tj neda se to sjednotit)

K tomu PHP: muze bejt pripona souboru PHP? Nebo je to zbytecny a staci TXT?
tajny spion
Profil
MiSHAK
Jeste mi pls vysvetli, proc jsem mel prepsat ten radek v JS. V mozille to toziz porad nejde.
niCe
Profil
tajny spion
mezera. A co me s*re nejvic, ze v FF mensi a v IE vetsi (tj neda se to sjednotit)
Pokud mezerou myslíš margin-left, ty prvky mají float:left, je to bug IE, kdy zobrazí tenhle margin 2× větší než mozilla.
Řešením je nastavit tomu prvku, u kterého blbne margin, display:inline.

http://ie-brouci.dero.name/double-margin.html

niCe
tajny spion
Profil
niCe
Thx, skusim.
tajny spion
Profil
Vytecne. CSS mam hotovo, sice nvm jak se to zmixovalo, ale kazdopadne to jde excelentne v IE i FF. PHP jsem s pomoci kamose taky vytvoril a jedine, co zbyva je funkci hodiny na cas v IE i FF. Mate nekdo tip?
Alphard
Profil
mám tip :-)
vykašli se na to, každý uživatel má hodiny na liště, když ho bude zajímat, kolik je hodin, podívá se tam (jsou pořád na stejném místě, je na to zvyklý), nebude je hledat na tvém webu
a navíc, většina uživatelů navíc vidí na nástěnné hodiny, budík, hodinky, atd.
vážně to nemá smysl
Alphard
Profil
ale jestli na tom trváš
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/datum-menici.html
tajny spion
Profil
Alphard
Dik moc. Je mi jasny ze je to blbost, ale kdyz uz tam mam serverovej datum pomoci PHP a nechci zatezovat server casem, chci vytvorit alespon klientsklej cas. Mam jeden, ale nejde v FF, takze dik moc za tenhle, jde v obojim.

Uz vim "vse", diky za rady vsem.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0