Autor Zpráva
Mipooo
Profil
Ahoj páni a dámy... Nevie náhodou niekto poradiť, akým spůsobem umiestnim pri dvojjazyčnom webe obrázky vlajočiek nad už jestvujúci head obrázok? Tak aby skrátka tieto dva maličké obrázky mali nejakú absolútnu hodnotu a boli presne na mieste. Pokiaľ ich chcem vložiť ako obrázok, tak automaticky skočia za hlavný head obrázok...

Druhá vec je tá, že momentálne pri každej novej stránke musím tieto zmenit linky, aby sedeli s linkom danej stránky - neexistuje tam nejaká ľahšia cesta, než neustále menenie linkov?
Mipooo
Profil
jo a ešte jedna otázka - keď vytvorite stránku trebars v čestine a chcete ju preložiť, generujete kopie html stránok a tie potom prekladáte? Alebo je tam nejaká vychytávka...

Skušal som toto všetko vygoogliť a nikde ništ - takže sa pýtam tu... Dik za konštruktívne rady
tiso
Profil
1. dá: position: absolute;...
2. nerozumiem, daj príklad
3. pokiaľ robím statickú html stránku tak áno, pokiaľ v php tak v podstate tiež...
Mipooo
Profil
tiso
dik...
1. a jako konkrétne to mám nahodiť? Používam dreamweaver design mode a html poznam len trochu... momentalne mam kod takyto <img src="../British_flag.jpg" width="20" height="13"> co tam mam zmenit????
2. ked sa mrknes ku mne na stranky www.buboland.unas.cz, tak hore su vlajocky a kazda obsahuje link vzdy na danu substranku - toto musim vzdy manualne zmenit, pokial pridavam novú stránku
3. diky
tiso
Profil
1. študuj css...
2. druhá možnosť je odkazovať stále na hlavnú stránku - takže index, en/index a podobne...
btw. je slušným zvykom nepoužívať v názvoch súborov a adresárov okrem diakritiky i veľké písmená, viac-slovné názvy je lepšie oddeľovať pomlčkou "-" miesto podtržítka "_"
Mipooo
Profil
tiso
1. uz to mam :-)
2. a je tato moznost bezna? Jak to robite vy ostatni?
pomlcky namiesto podtrzitiek a kapitalky - odkial toto pochadza? Literatura, co mam o webe a designe, to nespomina :-/
marfig
Profil
Pomlcky - podtrzitka mi prijdou jedno, mozna jestli to neni pro vyhledavace rozdil nevim...
Co se tyce velkych pismen v nazvech souboru, duvod bych videl velmi prakticky, platforma Windows neni casesensitive ale linux, na kterem casto weby bezi casesensitive je. A potom staci soubor upravit na windows, nejakou magii M$ se pomeni velikost pismen a je problem, linky nefunguji, proto je lepsi vse psat s malymi znaky, i pripony souboru.
peta
Profil
Mipooo
1.
a) position: absolute
b) javascript - createElement
2.
a) PHP include + PHP str_replace - menu mam v retezci a v nem pak nahrazuji, co je selected podle toho, co mam v promenne $menu, kterou nastavuji na kazde strance. Takze to vypada takto:
$menu = "index.php"; include("menu.inc.php");
3.
a) PHP include + PHP str_replace - udelas si soubor, pole s jazykem a ten vlozis podle nastaveneho jazyka
b) PHP include + PHP str_replace - nebo muzes pouzit replace a prepsat texty podle ceskeho na anglicky s presnou shodou a v presnem poradi
c) HTML kazda stranka zvlast

diakritika viz tiso
Jine znaky nez AZaz09_-. se MUSI kodovat pomoci URL encode, viz pravidla pro URL. Jestli ti to funguje na disku s mezerami, hacky, carky bez zakodovani do %hexhex, tak to povazuj za zazrak.
Vzhledem k tomu, ze se to pro odkazy musi zakodovat je tudis jednodussi tyto znaky nepouzivat. A abys nemusel resit jeste velikost pismen (az / AZ), je jednodussi pouzivat vsude mala.

http://www.volny.cz/peter.mlich/Pr/URLchars.htm
javascript ti vrati, ze znaky ěščřž jsou s kodem 300 a vice, takze tam je uz pak to kodovani slozitejsi a resi se to po 6ti bitech. Zatim to jeste nemam zpracovane...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0