Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jannny Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 8. 2007, 12:16:57
Dobrý den,
mohl byste mi prosím někdo poradit jak udělat - nejspíše pomocí JS - následující?: Mám formulář <SELECT NAME="misto"> <OPTION VALUE="misto1" selected>misto1</OPTION> <OPTION VALUE="misto2" selected>misto2</OPTION> <OPTION VALUE="misto3" selected>misto3</OPTION> . . . <OPTION VALUE="misto10" selected>misto10</OPTION> <OPTION VALUE="" selected>jiné</OPTION> </SELECT> A potřebuji, aby při vybrání položky "jiné" se mi vedle zobrazilo ještě jedno políčko <INPUT>, které by umožnilo místo (jenž se nenachází v předdefinovaných) specifikovat. To INPUT by mohlo vypadat třeba takhle <input type="text" name="misto" maxlength="40"> Tzn. potřebuji, aby jméno proměnné odeslané formulářem ($misto) zůstalo zachováno, pouze se lišila hodnota. Viděl jsem to, že to takhle funguje na mnoha webech, ale teď si zrovna nevzpomínám kde. Děkuji. |
||
roberta Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2007, 14:39:18 · Upravil/a: roberta
nemôžeš mať select aj input s rovnakými menami. php by nevedelo, čo má dať do $misto. môžeš však si ten input pomenovať inak a nejakou podmienkou zistiť, či je input vyplnený... ak je, tak do $misto priradi hodnotu inputu, ak nie, tak hodnotu selectu
a to zobrazovanie/schovávanie inputu môžeš vyriešiť javascriptom napr. takto <script type="text/javascript"> function zobrazInput() { if (document.getElementById('misto').selectedIndex == document.getElementById('misto').length - 1) { document.getElementById('skrytyInput').style.visibility = ""; } else { document.getElementById('skrytyInput').style.visibility = "hidden"; document.getElementById('skrytyInput').value = ""; } } </script> <FORM ID="mojFormular"> <SELECT ID="misto" NAME="misto" onchange="zobrazInput();"> <OPTION VALUE="misto1">misto1</OPTION> <OPTION VALUE="misto2">misto2</OPTION> <OPTION VALUE="misto3">misto3</OPTION> <OPTION VALUE="">jiné</OPTION> </SELECT> <INPUT ID="skrytyInput" NAME="skrytyInput" TYPE="text" STYLE="visibility:hidden;"> </FORM> |
||
peta Profil |
#3 · Zasláno: 24. 8. 2007, 08:54:53
Jannny
jakpsatweb - javascript - priklady - select zpusobi prechod na jinou stranku jakpsatweb - javascript - priklady - skryvani nadpisu Zkombinujes a mas, viz roberta |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0