Autor Zpráva
XR
Profil *
Našel jsem takový script, co bych chtěl využít, moc mu nechápu jedná se o php include. Dejme tomu že mám stránky: Kontakt, Videa, Obrázky jak to mám zapsat aby to fungovalo a mohl jsem to volat:http://adresa/index.php?proměná=

Script je tu.
$data= $_REQUEST["g"];
$data = "./". $data;
:?
Profil *
v index.php je
<? require "php_scripts/func.php"; ?>
<html>
...
<?ukazclanek()?>
...
</html>

ve slozce php_scripts
func.php :

<?

function ukazclanek ()
{
if ((string)$_REQUEST["clanek"]<>'') $mujclanek="include_data/".$_REQUEST["clanek"]; else $mujclanek="include_data/uvod";
if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
$nazevclanku=$mujclanek.".htm";
require $nazevclanku;
elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
$nazevclanku=$mujclanek.".php";
require $nazevclanku;
else:
$nazevclanku=$mujclanek.".htm";
require "include_data/notfound.php";
endif;
}

?>

když zavola stranku ktera neexistuje tak ho to hodi na include_data/notfound.php
jinak to bez zavolani stranky hazi na include_data/uvod.php

na stranky se odkazuje takhle
<a href="index.php?clanek=link1">Link1</a>
<a href="index.php?clanek=link2">Link2</a>

přičemž třeba link1.php das do iclude_data/

mam to z linuxsoft.cz sice sem hodne zacatecnik ale tohle mi funguje :)
peta
Profil
XR
????
php include vklada stranku/PHP kod do stranky. Nic vic, nic mic.
pr.:
<?php include("menu.htm"); ?>
cz.php.net/include

http://adresa/index.php?proměná=
?????
1. kodovani URL je pro vsechny znaky mimo AZaz09, vyjimecne _-. Cestina neexistuje
2. = cemu? co tam ma byt? jmeno souboru? Jestli tam ma byt jmeno souboru, pak include nepotrebujes, staci ti presmerovani na soubor. Ale lze pouzit i include. Jen je treba nastavit spravne header(), konkretne content type=...
cz.php.net/header
cili by stacilo neco jako
jakpsatweb - javascript - priklady - gethttprequest

Ujasni si tedy, co chces a popis.
XR
Profil *
No nějak mi ty tvoje scripty nefakaj
Str4wberry
Profil
XR
Koukni se na originál toho, co psal :?.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0