Autor Zpráva
hrasek1
Profil *
Zsravim všechny,
Mám problém s nainstalováím apache na visty. instalaci na XP zvadam, avšak vdy když to zkouším na visty tak nejdou (záhadně)... zkoušel jsem také wamp-bez uspěchu.... nevim co s tim... neni naky navod nede? prohldal sem net ...alenic moc,aspon podle tech navodu v google to nejelo. Tak ste moi jedinou nadeji, Dekuji
Miloš
Profil
Musíš se umět strejdy gůgla správně zeptat.
Je ale fakt, že na dotaz "apache pod vistou" OR "apache pod vistami" jsem dostal jedinou odpověď, krom čehož odkazovaná stránka už neexistuje.
Naštěstí má ale strýda gůgl archlíf a v tom archlívu je http://66.102.9.104/search?q=cache:YjWbhdrPDNcJ:www.jakubkadlec.com/in dex.php%3Fmesic%3Dsrpen+%22apache+pod+vistou%22+OR+%22apache+pod+vista mi%22&hl=cs&ct=clnk&cd=1&lr=lang_sk|lang_cs&client=opera
Miloš
Profil
Jo a pokud čteš anglicky, pak zkus dotaz "apache under vista", respektive "apache and vista"
Jirin
Profil
Miloš
Moc tady nemachruj s vyhledavanim na google, kdyz to neumis:-))
Nedavno jsem to resil taky a stacilo mi dat apache vista a bylo to, jinak tedy je to tady:
http://pari.cz/194/instalace-apache-22-php-52-a-mysql-51-na-windows-vi sta

bezelo na poprve, je potreba jet pres prikazovy radek, jo a nepujde ti apache monitor, neni kompatibilni...
hrasek1
Profil *
Miloš
Moc tady nemachruj s vyhledavanim na google, kdyz to neumis:-))
Nedavno jsem to resil taky a stacilo mi dat apache vista a bylo to, jinak tedy je to tady:
http://pari.cz/194/instalace-apache-22-php-52-a-mysql-51-na-windows-vi sta



tohlw jsem zkousel...neslo mi otevrit ten soubor pres prikazovy radek:( psalo to "Instalační balíček nelze otevřít. Přesvědčte se zda balíček existuje a zda k němu máte přístup, nebo se obratťe na dodavatele, zda se jedná o správný instalační balíček Instalační služby Windows"
pritom ten soubor tam je a je spravne pojmenovan...
peta
Profil
hrasek1
Mam Visty, mam beznou instalaci Wampu a neni s tim problem.
Akorat, kvuli firewal se muselo kazdou chvili neco potvrzovat a odblokovat to ve firewall. Nemel jsem s tim zadny problem, ze by to nechodilo.
Co znamena, ze to nejede? Krok za krokem, co jsi delal a kde jsi skoncil. a to, co v tom popisu vynechas mne prave zajima nejvic :)
hrasek1
Profil *
peta
no nainstaloval jsem to, standrtne ...ulozil do slozky www svoji praci v php ,restartoval ,fiewall reagoval,dal sem povolit,alevsechny sluzby byl offline,taxem dal vyzkouset porty u apache a mysql pak sm dal spustit ty sluzby a najelo ze to je online.NAJEL SEM NA LOCALHOST... najela mi stranka wampu se sozkou s mym projektem,na ni sem klikl ale najela jen grafika bez php...
Jirin
Profil
hrasek1
spoustis jej jako ten administrator?
hrasek1
Profil *
Jirin
ano
peta
Profil
hrasek1
Presne, jak jsem rikal. Nejvic mne zajima, co jsi nerekl :)
Vsechno ostatni je vyborne, to jsem take chtel vedet.

"NAJEL SEM NA LOCALHOST... najela mi stranka wampu se sozkou"
Ok
Zkusi jsi cisty php program typu:
aaa.php
<?php phpinfo(); ?>
Pokud ti funguje toto, znamena to, ze PHP funguje spravne.
V tom pripade mas asi chybu ve svem programu. Zapni si ve wampu error_reporting, pripadne si pridej do programu funkci error_reporting (cz.php.net/error_reporting).
Co si myslim, ze se deje?

Predpokladejme chybu v tvem programu. Wamp je nastaven kupodivu na safe mod, coz znamena, ze nepovoluje nejake veci, ktere by mohli ohrozit bezpecnost serveru. Nektere hostingy to maji vyple, jine ne.
Jestlize je v tvem programu chyba mala, pak ti v nem nepojedou nektere funkce. Jestli vetsi, muze se stat, ze PHP se prerusi, treba na chybe a zobrazi se jen HTML cast kodu. (v tom druhem rezimu to klidne muze fungovat, protoze on tyhle chyby nejakym zpusobem ma osetrene. Safe mode je proste prisnejsi).

Predpokladejme jinou chybu, globalni promenne. Rekneme, ze nacitas neco z SQL SELECTEM podle nejake promenne, kterou posles z nejakeho formulare. Jestlize je safe mode, pak je treba do promenne hodnotu prenest, sama se neprovede. Jestlize se to tedy neudela, pak vznikne $a=undefined; undefined neni platna hodnota.
Predpokladejme, ze mas SQL prikaz typu
mysql($prikaz) or die($prikaz);
jestlize prikaz kontruhujes se spatnou promennou, pak je chybny a mel by se vypsat pri die, ze?
Jenze mas treba vypnute hlaseni chyb, takze se stane jen die() bez vypisu. v tomto pripade by ti vsak mohl zobrazit jen bilou stranku. Zalezi na tom, kde mas takovy prikaz umisten. ja to davam vzdy jeste nad vypis HTML, takze kdyz to zkape, tak mam bilou stranku nebo vypsanou chybu na bile strance bez dalsich html tagu, grafiky a pod.
hrasek1
Profil *
peta
no druhou verzi chyby muzem vyloucit...globaly mam osetrene dycky.

na tu prvni chybu se mrku a dam vedet,zatim diky
Timy
Profil
Mně na Vistách normálně běží EasyPHP.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: