Autor Zpráva
woutloush
Profil *
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, chci dělat web pomocí php include, na webu jsem našel tenhle script:

<?php
$page=$_GET["page"];
$dir="url/";
$uvodni="home.php";
if ($page) {
if (file_exists($dir.$page.".php"))
include($dir.$page.".php");
else { include $dir."404.php"; }
}
else {
include ($dir.$uvodni);
}
?>

pomocí něj si vesele vkládám ty stránky na jednu hlavni stranku. Jenže jsem narazl na problém - všechny stránky na které odkazuji či obrázky které chci zobrazit musí být zadány ABSOLUTNĚ což je pro mně dost nepohodlné, byl bycg raději kdybych mohl např zadat jen img/img001.jpg než u všech obrázků vypisovat zdlouhavou cestu přes x složek. Dále jsem narazil na problém, že poku chci dát ke stahnutí např. soibor .doc, .rar atd. nejde to, protože jsem pochopil (spíše si to jen myslím:) je tento script z nějakéh důvodu nastaven pouze pro soubory .php.

Ptám se tedy - neumím php - nesdělil byste mi někdo jak tento script upravit aby se dali odkazy na stránky fotky atd psát relativně? Aby se dalo odkázat na soubory jiné než php?

Nebo je lepší udělat každou stránku zvlášť a jen do ní pomocí php include vkládat menu popř jiné části které jsou všude. Není to špatné v tom, že se celé stránka musí znovu načíst?

Děkuji všem!!!

stránky
YaD
Profil
<?php

if (!isset($_GET['id'])) {
$stranka = "uvod";
} else {
$stranka = $_GET['id'];
}
$soubor = "data/".$stranka.".php";
if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "data/uvod.php";
}
include ($soubor);
?>


To nejako kmplikuješ :?
peta
Profil
woutloush
Muzes si udelat PHP generator stranek a vytvorit si primo html soubory. ty bych pak dal do adresare a presmerovaval do nej pomoci htaccess + mod_rewrite, jestli to tvuj hosting umoznuje.

include je PHP prikaz, uvazuje se, ze jej pouzijes pro vkladani PHP kodu. Pokud das do souboru PHP tagy <?php ?> pak je obsah PHP jinak je nastaven podle nastaveni PHP a to obvykle byva HTML. Pokud chces nejaky jiny format, slouzi k tomu PHP prikaz HEADER a nastavis v nem type (stejne jako META type=html/text;charset:win-1250...).

relativni cesty funguji normalne, plati cesta od souboru, ktery posilas uzivateli. Laskave si zobraz vystup - html soubor a jeho umisteni (http://.../soubor.php) Od tohoto mista se odviji vsechny HTML cesty (src, url, href). Nikoliv od umisteni PHP, PHP cesty plati pro prikaz include. V tom je rozdil.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: