Autor Zpráva
etruska
Profil *
Dobrý den,
poslední dobou se snažím vytvořit nějakou lepší anketu. Samozřejmě chci, aby použití bylo co nejsnadnější, pokud možno vložením jedno kódu. Anketa je uložená v .php souboru a je vkládána pomocí include. V anketě se dá nastavit vzhled pomocí css a tento styl je pak ukládán do databáze. Problém je však jak nastavit styl anketě, aby zůstala jednoduchost použití, protože vkládat kód ankety a zároveň styl do hlavičky do více souborů je přinejmenším otravné a navíc to může být pro začátečníka (což je asi hlavní skupina uživatelů) problém. Děkuji za odpověď
djlj
Profil
Tak vkládej anketu jako iframe.
Sebasti
Profil *
Ahoj, promin, ale dost dobre nerozumim.
Na co se ptas?
etruska
Profil *
Sebasti
no zjednodušeně potřebuju <link rel="stylesheet ankety" ...> a <?php include(anketa)?> spojit jedním kódem, aby bylo použití co nejjednodušší a zároveň funkční
djlj
iframe právě nechci protože není pružný a navíc by se všechna data z ankety ukládala ke mě do databáze
Jedno řešení tu je - dát k include <style> s interním css kódem, jenomže nepřijde mi to jako ideální řešení, dávat <style> mimo hlavičku a navíc by web nebyl validní (ne že bych na tom trval, ale jsem si jist, že by to dost uživatelů odradilo)
Vím, že splnit všechny tyto podmínky je skoro nemožné, ale přesto doufám že by někdo mohl najít nějaké řešení.
Sebasti
Profil *
tak zapisuj styl ke kazdemu tagu primo do html(xml) zapisu... To by problem byt nemel, jen bude trochu vetsi dtb...
příjde mi to asi jako nejsnažší řešení
etruska
Profil *
Sebasti
Ano. Sice budu muset tu anketu úplně přepsat, ale jeví se to jako jediné možné řešení. Databázi to zatěžovat nebude, protože do ní ukládám jen hodnoty vlastností, což se nemění. Přiznám se, že jsem o té možnosti uvažoval, ale zřejmě asi málo. Děkuji za naťuknutí.
Sebasti
Profil *
hmm je to takove divne reseni...
ale stale nechapu, proc do hlavni stranky do hlavicky nedas normalne adresu na css soubor a pak jen include php souboru...
neco jako:
css link

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" />
</head>

<body>
<? include("muj.php"); ?>
</body>


muj.php
echo "<div class="hello"> Ahoj </div>

default.css
.hello
{
color: #FF7800;
text-decoration: underline;
}
Sebasti
Profil *
Ne beru zpet, promin, neuvedomil jsem si, ze chces tu anketu vizualně dynamicky menit...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0