Autor Zpráva
macek
Profil *
Zdarec, nevím jestli jsem ten nadpis vystihl. Jde mi o to, že mám udělaný s kámošema web (treba "nejakyweb.cz"), když se tam někdo dostane, jsem v kontaktech jenom já a pak nevím jak to mám vyřešit, jsou ještě dva pepa "nejakyweb.cz/pepa" a franta "nejakyweb.cz/franta". Otázka tedy zní, jak to udělat, abych při aktualizacích nemusel vše kopírovat 100x, kvůli nějaké menší aktualizaci.
Jinak struktura je asi tato v rootu mám: index.html a pak adresáře "css", "html", "images", "guestbook", "soubory" no a pak tam mám ještě dva adresáře ("pepa" a "franta"), ve kterých mám nahráno to samé, až na kontakt.html v adresáři "html".
No a když něco měním, tak to nesmím nikdy zapomenout nahrát i do ostatních dvou, na správné místo.

Šlo by to udělat jnom tak, že tam ty stránky budou nahrané jen jednou s tím že tam bude třeba kontakt=hlavni.html pak kontakt-pepa.html ... a když někdo dá adresu "nejakyweb.cz", zobrazí se mu tam jen ten můj kontakt a když někdo zadá "nejakyweb.cz/pepa" nebo "nejakyweb.cz/franta", tak se mu tam zobrazí ten který kontakt ???

PS: Snad jsem to napsal srozumitelně, jinak mě nekamenujte, umím jen (x)html a css, takže o PHP, JS .. nemám ani páru a netuším vůbec jak to udělat. Nejlépe by bylo v PHP, když by byl někdo tak hodný, kód by mi moc pomohl, jinak uvítám jakýkoliv odkaz, vůbec totiž netuším, jak se na toto zeptat vyhledávače.

DÍKY MOC
Manq
Profil
macek
To nestačí adresáře pepa a franta vymazat a soubory s jejich kontakty nějak přejmenovat a fláknout je to té samé složky jako je kontakt tvůj?

Jestli ti jde o adresy, tak si něco zjisti o .htaccess
macek
Profil *
Jo, to mám zjištěné (tak trošku), samozdřejmě můžu pojmenovat třeba kontakt-ja.html, kontakt-pepa.html, ... ale jak zařídit v rámci webu aby se při zadání něco.cz/pepa ukazoval kontakt na pepu a né na mně vždyť tam bude v menu odkaz na soubor kontakt-ja.html ? Někdo mi říkal, že jedině nějak napsat php skript, ale tomu nerozumím a vůbec netuším co hledat ??

Nebo jinak, mám prostě jedny stránky a 3 soubory s kontakty (kontakt1.html, kontakt2.html, ...) no a jak zařídit, aby když někdo zadá něco.cz platil v menu webu kontakt1.html a při zadání webu něco.cz/2 se pro web použil v menu kontakt2.html.

To se dá nějak přiřazovat tím .htaccess, nebo napsat PHP skript ?

PS: Fakt sorry, ale vůbec netušim jak na to a nechápu jak by se to provádělo, na to jsem lama, jinak (x)html, css, a design, není problém. Ale toto je fakt nad mé síly. Proto budu moc rád, když mi někdo poradí. Pokud by se někdo našel, kdo by byl ochoten to udělat, není problém na opláku vytvořit grafický návrh.
Manq
Profil
macek
Myslím, že v .htaccess toto nastavit jde. Koukni na JPW. Je tam o tom celá stránka i s příklady.

jinak (x)html, css, a design, není problém.
Ono je (x)HTML a CSS ovládat a ovládat. Jsi si v tom opravdu jistý?
macek
Profil *
O.K. Diky za rady, nějak to snad zbastlim.
No, moje stránky jsou docela v pohodě - strict validní, zobrazení většinou na 1. místě (akorát ty jedny jsou bůh ví kde ve vyhledávání) a prý i s hezkým designem. Tak snad něco trošku umím, jinak netvrdim že jsem expert a profik, to určitě ne ;-)
Manq
Profil
macek
Já jen, že někdo tu také říkal, že HTML ovládá. (MiSHAK)
>>
http://dero.name/weblog/znate-html-dokazu-vam-ze-nikoliv/
macek
Profil *
To sice jo, ale já nikomu "necpu" že to "ovládám" 100% (možná bez jedné nuly;-) prostě si vždy nějak poradím, ale na tom nezáleží. Když někomu řekneš že umš zpívat, ještě to neznamená že o sobě prohlašuješ že jsi lepší/stajný zpěvák než K. GOT !!!

Necháme toho. Spíš bych chtěl poradit s tim .htaccess, teď už vím co chci (alespoň myslím). Jak tedy zapsat že když měkdo zadá něco.cz/pepa, tak se použije soubor v kontaktech kontakt-pepa.html, pak franta, atd ...

Jediné co bylo nejblíž bylo akorát přesměrování nebo podstrčení stránky, ale to byl příklad jen z adresy(souboru) jinde.
Jo a ješeě jsem někde objevil toto: "Pokud se však pustíte do vytváření vlastních chybových stránek, měli byste vědět, že vámi vytvořená stránka by měla vracet v hlavičce daný chybový kód." a zajímalo by mně, jak to udělám u statického webu.

Pokud víš, budu moc rád za radu, pokud ne, tak už raději žádný O.T. jo ?

Díky
Paulí
Profil
ok napiš mi na icq 413-185-003 ......

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: