Autor Zpráva
Petery
Profil
Zdravím,
potreboval by som pomôcť so zostanevím kódu tak, aby po kliknutí na "tučné" sa vložil kód "<b></b>" do text.pola a po kliknutí na "nový riadok" kód "<br/>". Podobne, ako je to aj na tejto stránke, len som zo zdrojového kódu nepochopil, ako zariadiť aby sa kód vložil do text.pola. Ďakujem
Vzor:
Casero
Profil
Petery
A co jsi na tom zde nepochopil?...
Petery
Profil
Už sa mi to podarilo dať ako-tak do kopy, len v deklarácii funkcie
function paste_strinL(strinL){ 


var input=document.postMsg.elements["poslText"];

input.value=input.value+strinL;

}

nechapem druhy a treti riadok, a v samotnom vlozeni
<a href="JavaScript:paste_strinL('[b][/b]',0)" onMouseOver="window.status='Tučně'; return true" onMouseOut="window.status=''; return true">

neviem, aky vyznam ma "0" v prvej zátvorke, (môže sa vynechať?) a dvakrát "return true".
Inac dakujem
peta
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub18
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub12
- textarea cursor
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/JSpriklady.htm
- ostatni wysi...
peta
Profil
var input=document.postMsg.elements["poslText"];
// ziskat pristup k objektu input
input.value=input.value+strinL;
// hodnota = hodnota + retezec

klidne to lze napsat, jestli to bude lepe pochopitelne:
document.postMsg.elements["poslText"]+=strinL;
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/js/operatory.htm
peta
Profil
jo tak
JavaScript:paste_strinL('[b][/b]',0)
function paste_strinL(strinL){

0 tam nema zadny vyznam, JS by mohl zahlasit chybu. Nekdo to spatne napsal. Zrejme ta funkce fungovala drive jinak, pak neco pomazal...
peta
Profil
onMouseOver="window.status='Tučně'; return true"
onMouseOut="window.status=''; return true"

return true tam je jen jednou. To ma zas vyznam ten, ze www prohlizeci vracis pri pohybu mysi hodnotu true. coz znamena (ale mozna je to naopak), ze muze dal vykonavat onmouse sam za sebe (v opacnem pripade uz se treba nemusi provadet select nebo nejake dalsi veci definovane prohlizecem pro onmouse)
Petery
Profil
peta
Diki moc za vysvetlenie, uz v tom mam jasnejsie :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: