Autor Zpráva
epsík
Profil
nefunguje mi předání textové proměnné z php to textové proměnné v javascriptu...
uvedu jednoduchý příklad:

<?php
$id="muj text";
echo "<div id='obrazek'><img src='./obrazky/obrazek.jpg' Onload='velikost('$id');'></div>";
?>

<script>
function velikost(id){
window.alert("id je "+id);
}
</script>

...upozorňuji, že to není ten script, který používím, jen jsem to takhle osekal...
mohl by mi, prosím, někdo poradit jak na to?
Joker
Profil
Podle mých zkušeností je nejlepší si vzít už vygenerovaný zdroják stránky (bez PHP, tj. dát si zobrazit zdrojový kód v prohlížeči), tam se to odladí a potom změny zanesou zpět do PHP.
epsík
Profil
jo..tady mě to ani nenapadlo...a vypisuje mi to teda zvláštní volovinu

<img src="./upload/bar_flam/obrazky/obrazek1.jpg" onload="velikost(" bar_flam="" );="">

podotýkám, že ta proměnná $id je výpis položky z databáze, tak jestli by v tom nemohl být problém...
epsík
Profil
omlouvám se ale musím to ještě upřesnit...

toto mi vypíše, když dám $id do apostrofů:
<img src="./upload/bar_flam/obrazky/obrazek1.jpg" onload="velikost(" bar_flam="" );="">

a toto, když je $id bez apostrofů:
<img src="./upload/bar_flam/obrazky/obrazek1.jpg" onload="velikost(bar_flam)">

nicméně script nefunguje ani v jednom případě :(
Joker
Profil
No jsou tam nějak zamotané uvozovky. Osobně bych to řešil asi takhle:

<?php
$id="muj text";
?>
<div id="obrazek"><img src="./obrazky/obrazek.jpg" onload="velikost('<?php echo($id); ?>');"></div>

to by bylo asi přehlednější
epsík
Profil
díky funguje to...sice je ten script teď trochu zběsilý...

<div id="obrazek"><img src="./upload/<?php echo "$id"?>/obrazky/obrazek<?php echo "$i"?>.jpg" onload="velikost('<?php echo($id); ?>');"></div>

...ale funguje :)
peta
Profil
epsík
Mno, tak to muzes dat do retezce cele:
$str = '...';
echo $str;
se to pak rychleji vykresli, kdyz nemusi prepinat mezi PHP a HTML

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: