Autor Zpráva
Schmutzka
Ahoj, mohli byste mi prosím poradit, udělat následující:

mám 2 iframy, jeden je left (v něm mám menu) a druhý content (v něm text)
potřebuju, aby když v left kliknu na odkaz a načte se mi do něj stránka s dalším menu, tak aby se v content načetla stránka odpovídající načtenému menu.

jednoduše: jeden odkaz (nebo refresh jestli to jde), který ve dvou iframech aktivuje 2 různé stránky.
ještě jednodušeji: na stránce s dvěva iframy kliknu na odkaz do jednoho, v něm se mi zobrazí menu, a zároveň chci aby se v druhém iframu zobrazila další stránka.
Fred
Lepší by bylo nepoužít framy, protože budeš nejpíš potřebovat js.

<a href="nova-stranka-co-se-otevre-tady.html" onclick="parent.jmeno-ramu.document.location.href=''nova-stranka-co-se -otevre-v-druhem-iframu.html">
Schmutzka
Já používám iframy. A jak mám nahradit iframy (pokud myslíš abych vůbec nepoužíval žádné rámce)?
Tomik
Já bych to udělal takto (pokud jsem zadání dobře pochopil): normálně bych otevřel v tom leftu odkaz např. na neco.html (<a href="neco.html">neco</a>) a v souboru neco.html definoval pomocí FRAMESET znova levý a pravý rám, do ktrerých bych načetl potřebné stránky.

Jinak doporučuji se FRAMŮM A IFRAMŮM vyhnout.
Tomik
Ještě takový detail: ten odkaz se stránkou neco.html bych otevřel do nového okna :)
Schmutzka
Když tam dám

<a href="pc_web_i_net/odkazy_menu.htm" onclick="parent.content.document.location.href="pc_web_i_net/i_net_pag es.htm">odkazy</a>

tak mi to furt nefechá. Nebude to tím, že tam jsou jen troje uvozovky? Pokud je to možné prosím opravte.

pozn. content - název 2 iframu
Tomik
Zkus <a href="pc_web_i_net/odkazy_menu.htm" onclick="parent.content.document.location.href='pc_web_i_net/i_net_pag es.htm'">odkazy</a> - ale nevím zda to pomůže. Nebo to zkud tak, jak píšu výše. Tj. Klasicky to odkázat na jednu stránku a v té pak znova nadefinovat i se speciálními obsahy obou framů.
Fred
To to trvalo a přitom stačilo pořádně opsat hned první odpověď, která funguje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0