Autor Zpráva
lentile
Profil *
Dobry den, potreboval bych poradit.
Jiste znate polozku Last work na ruznych grafickych portfoliich napr. zde http://numaris.artribute.org/index.php vpravo dole ( mimochodem myslim velice, velice povedene stranky.)
Chtel bych si na svych strankach neco podobneho. Predstavuji si to nejak takhle:
cele v PHP, urcim slozku do ktere budu ukladat sve prace, skript si zjisti posledni editaci obrazku, vyhodnoti ho jako posledni a zobrazi vyrez, po kliknuti se zobrazi v plnem rozliseni.
Bude nekdo tak ochotny a poradi mi?
Str4wberry
Profil
lentile
To moc nedoporučuji, protože jen tak „prsknout“ obrázek práce bez jejího popisu prostě není to ono.
bukaj
Profil
cele v PHP
Viz seriál o PHP na Linuxsoftu.

urcim slozku do ktere budu ukladat sve prace
Pro procházení složek tu jsou funkce opendir() (otevření), readdir() (procházení, nejčastěji pomocí cyklu while) a closedir() (zavření).

skript si zjisti posledni editaci obrazku
filemtime()

zobrazi vyrez
GD knihovna

po kliknuti se zobrazi v plnem rozliseni
Klasický odkaz v HTML ukazující na obrázek.
lentile
Profil *
tim filemtime to jen nactu, jaky byl cas posledni zmeny, ne? ale me jde o to, jak ten skript zjisti, jaky je posledni respektive nejstarsi.
bukaj
Profil
lentile
tim filemtime to jen nactu, jaky byl cas posledni zmeny, ne?
Přesně. Vždyť jsem taky odpověděl na to na co ses ptal (,,skript si zjisti posledni editaci obrazku``).

ale me jde o to, jak ten skript zjisti, jaky je posledni respektive nejstarsi.
Pokud tím nemyslíš datum poslední změny, pak přichází na řadu číslování.
lentile
Profil *
Ale v te slozce bude x souboru, kazdy jindy naposled editovany, a ja potrebuju, aby ten skript vybral ten naposledy editovany... pomuzes mi?
A jeste bych potreboval vedet, protoze vidim, ze ten vyrez by byl dost slozitej, tak bych ke kazdemu souboru vytvoril napr. soubor xxx_thumb.png, ktery by byl nahledem, jak by se to udelalo?
Joker
Profil
lentile
Ale v te slozce bude x souboru, kazdy jindy naposled editovany, a ja potrebuju, aby ten skript vybral ten naposledy editovany
A to je problém? Zadání typu "Najděte nejvyšší číslo v množině" patří řekl bych mezi notoricky známé úlohy při výuce základů programování ;-)
Seznam souborů se získá třeba přes scandir()
lentile
Profil *
Nevite jaka GD knihovna na to musi byt?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: