Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Vlček Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 9. 2007, 19:07:09
Dobrý den. Obracím se s vámi s problémem, který neumím vyřešit. Chcy, aby se v každou neděli odeslal mail s nějakým textem. Script pro mail už mám, ale neznám tu podmínku když je neděle odešli mail. Script, který začíná mail už mám. Díky.
|
||
Nox_lbc Profil |
#2 · Zasláno: 22. 9. 2007, 19:10:37
CRON?
|
||
Pavel Vlček Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 9. 2007, 19:14:13
Prostě. Myslím, že to bude tak. If den v tydnu neděle mail("vlcekp1@seznam.cz", "heslo k administraci", "vase heslo k administraci je ada moje heslo.");
Ale možnáto bude jinak. |
||
nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 22. 9. 2007, 19:18:51
Pavel Vlček
nastavit v cronu spouštění tohoto skriptu v neděli... případně si pak ještě v tom skriptu můžeš kontrolovat if (Date("w") == 0) { //odesli mail // a pripadne pred jeho odeslanim jeste zkontroluj, zda-li jiz dneska nebyl odeslan... treba proti databazi } |
||
Mistr Profil |
#5 · Zasláno: 22. 9. 2007, 22:57:48
Pavel Vlček
CRON http://www.banan.cz/cz/show/94*cron/ Promiň, ale lepší odkaz jsem v rychlosti nenašel. :-( |
||
Pavel Vlček Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 9. 2007, 08:06:22
Díky. Chtěl jsem si to nastavit v cronu na ic.cz, ale řeknu vám: Parádně neozvučené pr odečítač obrazovky. Vůbec se tam nedá orientovat. A já vlastně vůbec na obrazovku nevidím. Takže si asi napíši nějaký java script, který umí datum a do php scriptu napíši if date=neděle a ten příkaz s mailem. Je to jen nápad, nevím, zda-li mi to pojede.
|
||
Hugo Profil |
#7 · Zasláno: 23. 9. 2007, 08:29:38
Pavel Vlček
Proč do toho taháš javascript? Pokud nechceš (nemůžeš) použít crona, tak to prostě udělej jen pomocí php. |
||
nightfish Profil |
#8 · Zasláno: 23. 9. 2007, 10:02:42
Parádně neozvučené pr odečítač obrazovky.
co že? A já vlastně vůbec na obrazovku nevidím. co že? Takže si asi napíši nějaký java script, který umí datum a do php scriptu napíši if date=neděle a ten příkaz s mailem. problém spočívá v tom, že ty ten skript potřebuješ spustit (alespoň jednou) v neděli - a to můžeš dělat buď ručně a nebo pomocí cronu... ručně je to na houby (nespouští se ve stejný čas, můžeš zapomenou apod.), takže zbývá jenom ten cron |
||
Pavel Vlček Profil * |
#9 · Zasláno: 23. 9. 2007, 10:10:13
No snad to nějak nastavím. Mně to nečte popisky, na kterém seznamu se nacházím. Čte mi to jen *.
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0