Autor Zpráva
wykrycek
Profil *
Potřebuji poradit zda jde pomocí JavaScriptu zadat obsah nové stránky.
Mám fotogalerii a po kliknutí na miniaturu se načte originál. Jenže já potřebuji, aby obrázek nebyl na bílé stránce a zarovnaný vlevo nahoře.
Jde nějakým způsobem "vnutit" nové stránce nějaký obsah?

Vše by se dalo vyřešit pomocí window.open() a document.write(), jenže já nechci, aby se mi originál obrázku otevíral v novém okně. A vzhledem k tomu, že se JavaScriptu nevěnuji, je to jediné, co bych sám svedl...

Pokud se zde již něco podobného řešilo, tak se omlouvám, ale už týden se snažím najít nějaké řešení a nikde nic....
Za všechny rady děkuji...
Str4wberry
Profil
wykrycek
Vyzkoušej např. Lightbox JS.
Nox
Profil
třeba pomocví a href="picture.php?obr=pepaafranta3.jpg" target="_blank"

a udělat si hezky ten picture.php normálně jak si zvyklý
a tam si dát img kde bude v src <?php echo $_GET["obr"]?>
tiso
Profil
wykrycek - ide, príklad je zobrazenie fotiek na http://metku.net/
wykrycek
Profil *
Nox - PHP bych použil moc rád, ale ta galerie bude na CD. To znamená, že musím použít nějaký způsob, který nevyžaduje přítomnost jakéhokoli serveru, nebo aplikace. Proto mi způsob pomocí JavaScriptu příjde nejschůdnější... Jen jsem tím narail na své nedostatky :-)
havs
Profil
Jestli na CD zbyde nějaká ta desítka MB, šlo by zkusit některou distribuci Server2Go - je na to určený

http://www.server2go-web.de/download/download.html
Wykrycek
Profil
havs - CD bude určeno převážně pro naprosté laiky, proto bych nerad spoléhal na to, že si budou schopni cokoliv nainstalovat...
Byl bych rád, kdyby někdo měl nějaký JavaScript, který by můj problém alespoň částečně řešil...
Zřejmě jediný způsob bude pomocí document.write(), ale neumím jej použít v souvislostí s odkazem na další stránku.... Pouze ve spojení s novým oknem, které ale nechci....
peta
Profil
Nox
picture.php?obr=pepaafranta3.jpg
<?php echo $_GET["obr"]?>

picture.php?obr=picture.php
picture.php?obr=function.php
picture.php?obr=index.php
picture.php?obr=hesla.php
picture.php?obr=hesla.txt
:)
chtelo by to take zabezpecit, no ne?
Nox
Profil
peta
Hm, takovou reakci sem čekal... ale nemám ponětí, jak by se to dalo zneužít když:
1. je to echo, ne include nebo eval nebo manipulace se souborem atp.
2. vypisuje se to do parametru src v img
Bubák
Profil
Co tak použít PHP a stránky z localhostu stáhnout třeba pomocí WinHTTrack.
Wykrycek
Profil
Bubák - To by bylo taky dobrý řešení, ale chtěl jsem se vyvarovat ohromné hromady souborů, která by tímto způsobem vznikla. V galerii totiž bude skoro tisíc fotografií...
Mike8748
Profil
>> proto bych nerad spoléhal na to, že si budou schopni cokoliv nainstalovat.

Server2go jsou prave balicky ktery se nijak neinstalujou. jsou primo urceny pro tvorbu prezentaci na CD a podobne.
Wykrycek
Profil
Mike8748 + havs - omlouvám se, nevěnoval jsem programu Server2Go moc pozornosti, protože jsem si myslel, že je to klasický "instalovací" soft... Ani jsem netušil, že něco takového existuje....
Moc dík, s tímhle to bude pohodička :-) Konečně můžu celé CD udělat jako člověk :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0