Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Když mám stránku obklopenu odkazy a mezi těmi odkazy je tabulka musím když kliknu na nějaký odkaz to menu kopírovat do každý stránky když chci aby tam zůstalo že?nebo to jde nějak odkazovat do tabulky nebo je na to nějaký tag?
Petra
Profil
viz Skládání stránek z kousků, tady v diskusi už se to taky řešilo aspoň desetkrát
Wan-To
Profil *
Jsou tři řešení:
1) Použít rámce
2) Použít PHP příkaz include
3) Kopírovat menu do každé stránky

Rámce jsou zastaralé, špatně vypadají, pořádně se z nich nedá tisknout. Těm se vyhýbej. Kopírovat menu do každé stránky je celkem dobré řešení, jenom trochu nepohodlné. Použití PHP a funkce include je asi nejlepší řešení, protože k aktualizaci menu bude stačit úprava jednoho souboru, ve kterém je menu uloženo.

Menu si ulož do samostaného souboru. Třeba menu.html. Do každé stránky si napiš na místo menu

<?php include "menu.html";?>

Každá stránka musí mít příponu .php, aby server poznal, že má všechny PHP příkazy interpretzovat.
Ještě lepší řešení je vytvořit si menu v .php souboru a do tohoto souboru vkládat články.
Takže:

<!-- tady je menu-->
<?php include $clanek;//proměnná článek obsahuje adresu ke článku?>
tukaj
Profil *
Já pracuju ve Frontpage a tam mám hned napsaný v html (ikdyz sem normalne jeste vubec nic nenapsal) toto :
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<title>New Page 2</title>
</head>

<body>

</body>

</html>


kam mám přesne vložit to <?php include "menu.html";?> ???
Protože sem to zkousel vlozit jenze v html sem to asi ulozil proste do nespravnyho mista... Chtel bych vědět jestli se to třebas má uložit do <body> nebo <html> , potřeboval bych to přesně říct kam, protože sem začátečník
Kráťa
Profil
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<title>New Page 2</title>
</head>

<body>
<?php include "menu.html";?>
další obsah
</body>

</html>


New Page2 přepiš na nějaký titulek stránky. Např. tukaj - CV
Leo
Profil
Ovsem jen samotny

<?php include "menu.html";?>

vam nic delat nebude pokud nemate na serveru podporu PHP a pokud neulozite stranku s priponou .php, Leo
tukaj
Profil *
mě to nejak nefunguje :((
Yuhů
Profil
Tukaj, jestli to děláš ve FrontPage, tak použij Vložit > Webová komponenta > Zahrnutý obsah > Stránka.

To pak funguje i bez PHP.
Peta
Profil *
Menu muzes vpisovat i javascriptem, ale musis zajistit menu nahradni pro pripad, ze si nekdo js zakaze
vampierka.wz.cz

<div id="menu1"><a href="menubezjs.htm">Menu bez js</a></div>


var t=''

function objGet(x)
{if (typeof x!='string') return x;
else if (Boolean(document.getElementById)) return document.getElementById(x);
else if (Boolean(document.all)) return eval('document.all.'+x);
else if (Boolean(document.layers)) return document.layers[x];
else return null;}

function odkaz(c,a,b)
{t+='<a class="barva'+c+'" href="'+a+'.htm"><b>'+b+'<br /></b></a>\n'}

function pismenu()
{
odkaz(1,"index0" ,"Home")
odkaz(2,"o_mne" ,"O mný")
odkaz(3,"maluv" ,"Mal¨vky")
odkaz(4,"hry" ,"Hry")
odkaz(5,"vampire" ,"Vampire")
odkaz(6,"gbook" ,"Kniha nßvÜtýv")
odkaz(6,"zwww" ,"O www")
objGet("menu1").innerHTML=t
objGet("menu1").className="menu1"}
tukaj
Profil *
Yuhů , nevis jak je anglicky ? ja mam totiz FP v angl.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.