Autor Zpráva
Pavel Vojkovsky
Profil *
Ahoj!
Jak se da co nejjednoduseji vlozit napis copyrights do fotek, ktere chci publikovat na webu? Je nejaka jina cesta nez rucni vkladani ve Photoshopu apod.?

Diky.
Pavel
Tomik
Profil
No pokud by to bylo opravdu hodně fotek (ale to by musely být tisíce, aby se to vypatilo :) šlo by si na to napsat program v PHP a pomocí knihovny JPGraph tam vložit na určitou pozici ten copyright. Ale myslím, že bude daleko jednodužší to tam vložit růčo.
Ivorius
Profil
Dá se to provést docela jednoduše i ve photoshopu. Pokud se ty snímky pohybují v řádech stovek. Jinak na to existují speciální programy - zkus se poohlidnout na stahuj.cz

Ve Photoshopu je postup následující. Vybereš si nějakou fotografii, v nabídce AKCE - klikneš na 2 čtverečky které se vzájemně překrývají (jmenuje se to VYTVOŘIT NOVOU AKCI) - nějak si jí pojmenuješ a dáš NAHRÁVAT. V té nabídce AKCE dole, uvdidíš červené kolečko (jako při nahrávání na video).

2. Teď vložíš text do fotografie. Pak už jen dáš uložit a zavřít.

3. Ukončíš nahrávání akce klepnutím vedle červeného kolečka na obdélník.

4. Pak zvolíš SOUBOR - AUTOMATICKÝ - DÁVKA - zvolíš si název své AKCE. Jako ZDROJ si zvolíš SLOŽKA a vybereš si které fotky mají dostat ten copyright. Dalším bude CÍL - Složka. Zvolíš si kam to chceš uložit. A už jen o.k.

V závislosti na výkonu počítače a množství fotek to může chvíli trvat.

Doufám, že se to dalo pochopit.

V případě, že byste měli zájem, tak udělám návod s obrázky a dám to na web.
La_ToRaNTe
Profil
Já sem na to tady měl PHP script.. Možná ho ještu najdu. Do jedny složky dáš FOtky kde to chceš mít, pak pustíš ten script a on ti na všechny dá copyright. Myslim, že v základu je to nastaveny dolu do prava. ALe určo se to dá změnít.
Už ho mám, sou to dva soubory a má to dohromady 4 KB ..
Kdyby ste to někdo chtěli, tak řekněte..
DoubleThink
Profil *
Postup, který popisuje Ivorius jde také uložit jako droplet (Win32 aplikace), na který se pak jenom přetáhnou soubory a on vyplivne jejich upravené verze.
Pavel Vojkovsky
Profil *
Dekuji mnohokrat za vase cenne rady. Zkusil bych taky ten PHP script La_ToRaNte. Posli mi ho prosim na info@vedavision.cz Diky moc.
ax123
Profil
Taky bych měl zájem o ten skript ax123@seznam.cz a jestli to není moc dlouhý tk to hoď přímo sem ať z toho mají užitek i ostatní. Dík
La_ToRaNTe
Profil
OK, hážu ten script přímo sem:

<html>
<head>
<title>Logo maker</title>
<style type="text/css">
<!--
div {color: #000000; font-family: arial; font-size: 10pt; text-decoration: none}
-->
</style>
</head>
<body>
<?
$cur_dir = "original"; // adresář s obrázky
$copy_dir = "resized"; // adresář, kam se vygenerují ty nove obrazky.
DL("php_gd.dll");
set_time_limit(3000);
$dir_in = $cur_dir."/";
$dir_out = $copy_dir."/";
$dp = OpenDir($dir_in); //nastaveni adresare - vraci ukazatel $dp
$i = 0;
$soubor[$i] = ReadDir($dp);
while ($soubor[$i] == true): //vypis vsech souboru v nastavenem adresari
$pis = ReadDir($dp);
$i++;
$soubor[$i] = $pis; //$soubor[2] je prvnim souborem v adresari
endwhile; //zachována promenna $i, ktera je pocet souboru +2
CloseDir($dp);
for ($y=2; $y<=$i-1; $y++):
$image_input = $dir_in.$soubor[$y];
$image_output = $dir_out."marked_".$soubor[$y];
$size=GetImageSize($image_input);
/**************************************************/
$text = "xXx (c) 2004 - 2005";
$text_size = 10;
$quality = 94;
$left_right = 0;
$up_down = 0;
$on = 1;
/**************************************************/
$x = StrLen($text)*7.05;
If ($left_right == 1):
$from_left = 2;
else:
$from_left = $size[0]-$x;
endif;
If ($up_down == 1):
$from_top = $text_size;
else:
$from_top = $size[1]-$text_size-7;
endif;
$fp = imagecreatefromjpeg ($image_input);
$tube = imagecolorresolve ($fp, 255, 255, 255);
$tube2 = imagecolorresolve ($fp, 0, 0, 0);
if ($on == 1):
if ($up_down == 1):
ImageFilledRectangle ($fp, $from_left-2, $from_top-$text_size, $from_left+$x, $text_size+15, $tube);
else:
ImageFilledRectangle ($fp, $from_left-2, $from_top-$text_size, $from_left+$x, $size[1], $tube);
endif;
endif;
imagestring ($fp, $text_size, $from_left, $from_top-4, $text, $tube2);
ImageJPEG ($fp, $image_output, $quality);
ImageDestroy($fp);
echo "<div><b>".$soubor[$y]." =&gt; marked_".$soubor[$y]." <span style=\"color: green;\">OK!</span></b><br></div>";
endfor;
if (ImageTypes() & IMG_GIF) echo "<div><span style=\"color: red;\"><b>GIF support is enabled</b></span><br></div>";
if (ImageTypes() & IMG_JPG) echo "<div><span style=\"color: red;\"><b>JPG support is enabled</b></span><br></div>";
if (ImageTypes() & IMG_PNG) echo "<div><span style=\"color: red;\"><b>PNG support is enabled</b></span><br></div>";
?>
</body>
</html>


Jen jsem mě neptejte, jak to funguje :-) Já jsem to nevymyslel. Ale trochu jsem to upravoval. Tak si s tím asi budete muset pohrát, než to bude vypadat k obrazu vašemu :-)
Doufám, že vám to pomůže ... A omluvte, že vám to nepošlu na ty maily :-)
La_ToRaNTe
Profil
A ještě poznámka. U tech souborů by měli byt ty dvě složky vytvořene.
"original" a "resized" ...
Kráťa
Profil
V Irfan View si spustíš dávkovou konverzi, dáš si tam obr, kam to chceš vložit, v pokročilém nastavení si určíš jaký text, jakým písmem, jakou barvou, kam... A máš třeba 50 fotek za pár minut.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.