Autor Zpráva
koule
Profil *
cau,
mam script na upload soubrou a potřebuju, aby když se nahraje tak aby to napsalo: Adresa vašeho souboru je: http://neco.cz/ten obrazek(v php soubrou je to tam proměná)

nevíte jak to udělat. jako jak vypsat adresu webu bez toho že bych ji pro každej web musel měnit.
DJ Miky
Profil
Když to máš v PHP v proměnné, tak stačí
echo 'Adresa vašeho souboru je: '.$adresa;
koule
Profil *
to proměná '.$adresa; mi automaticky generuje adresu webu?
koule
Profil *
to asi ne. mě to tak nejde? když prostě chci zobrazit v php adrsu webu. jak to udělam? protože když to nahraju na jiný web tak furt v tom php souboru musim měnt adresu uplodovaného soubrou. tak potřebuju něco co mi automaticky zobrazí adresu webu.
nightfish
Profil
mě to tak nejde?
to bys měl vědět sám... snad leda že by to byla řečnická otázka...

jinak teda si dej do skriptu print_r($_SERVER); a adresu si poskládej z patřičných částí toho pole
koule
Profil *
?? jakýho pole. co mam udělat aby se mi v php vypsala adresa webu? poradíte? pls
Str4wberry
Profil
koule
Jméno souboru si snad získáš při uploadu. A potom vytvoříš adresu:

$adresa = "http://"$_SERVER[SERVER_NAME]"./slozka-se-soubory/".$jmeno-souboru;
nightfish
Profil
koule
jakýho pole - pole $_SERVER

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: