Autor Zpráva
KOM
Profil *
Ahoj, po netu jsem nasel nekolik prikladu na automaticke "natahovani" iframu podle jeho obsahu. Bohuzel mi zadny z kodu nefunguje na strankach. Nevlastnite nekdo navod, ci neporadite jak na to?
Kod asi nema cenu sem psat, zkousel jsem asi 3-4 verze a nic. Spise bych chtel pozadat nekoho, kdo ma tento problem osetreny na svych strankach, jestli by mi neporadil jak na to.

Diky za odpovedi!
Taps
Profil
KOM
zkoušel jsi nastavit width ="auto"
Bubák
Profil
Iframe s automatickou délkou nepoužívám, ale kód mám vyzkoušený v různých prohlížečích.

Z testovaných prohlížečů script jen v IE a v Safari 3 (beta) zkracuje délku, prodloužení IFRAME je bez problémů. Proto doporučuji nastavit vhodnou výchozí délku. Možná ti to nefungovalo proto, že jsi měl IFRAME příliš dlouhý.

Pokud máš nastavenou malou šířku, třeba dlouhé slovo, široký obrázek, script iframe rozšíří. Prohlížeč Safari 3 (beta) zužuje IFRAME na nejmenší možnou "nerolovací" šířku, pokud by ti to vadilo, vymaž ze scriptu řádek, který šířku nastavuje.

<script>
function vypocet (elem) {
elem.style.height = elem.contentWindow.document.body.scrollHeight;
elem.style.width = elem.contentWindow.document.body.scrollWidth;
}
</script>
<iframe onload="vypocet(this);"
id="id_iframu"
name="pokus"
src="iframe.html"
height="100"
width="300"
frameborder="1"
scrolling="no"
allowtransparency="true"¨>
nerámuje</iframe>
KOM
Profil *
Porad stejna chyba, vypise mi to chybu na radku 19, kde je tento kod:

elem.style.height = elem.contentWindow.document.body.scrollHeight;

a chyba je: pristup odepren.

Primo k iframu jsem dal toto:

<iframe onload="vypocet(this);"
id="id_iframu"
name="diskuse"
src="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=asx77md0rht26b0j35rk7b78r 887cr"
height="100"
width="100%"
frameborder="0"
scrolling="no"
allowtransparency="true">
nerámuje</iframe>


Takze nevim kde delam chybu, podobnou chybu mi to vypisovalo skoro u vsech kodu co jsem posbiral ruzne po netu!
Take nevim, jestli mam do kodu k iframu zadavat:

id="id_iframu"

respektive co tam vyplnit. To id mi nejak unika...
Bubák
Profil
Je to proto, že přistupuješ k iframe, který je na jiné doméně, než tvoje stránka. S tím asi nepůjde nic dělat.

id="id_iframu"
respektive co tam vyplnit. To id mi nejak unika...

Taky nevím, na co to tam je, tekhle kód tady zveřejnil někdo v diskusi a já si ho dal jako funkční do sbírky.
KOM
Profil *
aha, ma nekdo nejaky napad?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: