Autor Zpráva
jakubroz
Profil
Ahoj,
Potřebuju vědět jak zarovant div na střed. abych nemusel používat center
AlešD
Profil
v CSS:
body {text-align: center;}// pro IE, vystředí všechny prvky na stránce, kde to nechceš dáš jim text-align: left;
id_toho_divu{margin: 0 auto;}// pro všechny ostatní prohlížeče
Miloš
Profil
Krom toho, co napsal AlešD, ještě doplňuji: onen div musí mít zadanou nějakou šířku, ináč se roztáhne a nebude co zarovnávat.
AlešD
Profil
Miloš
Pravda, svatá pravda, nebo třeba:

id_toho_divu{margin: 25% auto;}
jakubroz
Profil
mě to prostě nechodí. podivejte se sami http://webovestudio.eu/novy
Mam to tak jak to píšete, ale nejde to. A stránka na střed mi jde zarovnat pouze pomocí center.
Zkuste poradit, jestli v css uvidíte chybu. dik
Miloš
Profil
text-align je tam kvůli starším IE
margin: auto zarovná v moderních prohlížečích (u jednotlivých prvků máš zadanou šířku).

body {text-align: center;} /* přidat do body */
#hlava, #telo, #footer {margin: auto; text-align: left;} /* aby to nemusel psát na 3 místa, můžeš takhle najednou) */
jakubroz
Profil
ještě bych potřeboval poradit, jak udělat že v menu odkazy podtržený nebudou a normálně v textu jo.
Manq
Profil
Máš ty odkazy v nějakém rodiči?

jestli ano, tak
#menu a {text-decoration:none;}
.-)
AlešD
Profil
menu máš, předpokládám, v tagu MENU

menu li a {text-decoration: none;}

mang: ha! pozdě!
jakubroz
Profil
no, tak jsem to udělal, ale nejde to. mam to v třídě .menu-text
AlešD
Profil
Příklad (blbý a nésemantický):
<div class="menu-text">
<a href="někam">první položka</a><br>
<a href="někamjinam">druhá položka</a><br>
</div>
a CSS
.menu-text a {text-decoration: none;}

Příklad (sémantický)
<menu>
<li><a href="někam">první položka</a></li>
<li><a href="někamjinam">druhá položka</a></li>
</menu>
a CSS viz výše
jakubroz
Profil
tu třídu mam v css takhle
.menu-text {
width:120px;
font-family:Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:16px;
font-weight:bold;
color:#FFFFFF;
margin-top:10px;
text-decoration:none;
text-align:center;
margin-left:22px;
}
a nejde to.
AlešD
Profil
jakubroz
všimni si toho a jako anchor (kotva, odkaz)
.menu-text a {text-decoration: none;}

takže všechno necháš v té třídě jak to máš, jonom vyhodíš to text-decoration a pod to napíšeš tu definici s tím a
jakubroz
Profil
mam to tak. se podivej.
AlešD
Profil
To menu-text patří k a, nebo něčemu nadřazenému (rodičovskému prvku)?
jakubroz
Profil
patří to k divu menu
jakubroz
Profil
už jsem to vyřešil. to text decoration jem dal k rodičovskému prvku. že mě to nenapadlo
jakubroz
Profil
ještě dotaz. Potřebuju vědět co dát do souboru robots.txt ? Nebo může být i prázdný? Ted ho tam mam prázdý a píše mi to že neexistuje
AlešD
Profil
no vidíš, jdu na pivo :-))
tiso
Profil
jakubroz - takto cez diskusiu plánuješ riešiť i zákazky čo dostaneš? Ak chceš robiť webdesign tak sa nauč samostatnosti (poradie nemusíš dodržať):
1. vzdelávaj sa (knihy, tutoriály, špecifikácie, články)
2. hľadaj (google)
3. pohni vlastným rozumom (metóda pokus-omyl je síce zdĺhavá, ale najlepšie sa vryje do pamäte)
jakubroz
Profil
ok, dik

Jdu za strejdou googlem
LG
Profil *
> jakubroz
Nevím, proč ti vadí starší párová značka <cente></cente>
Příkaz s 15 znaky narozdíl od překomplikovaných DIVů funguje všude ve všech prohlížečích včetně těch v mobilech.
Stránky komplikovaně středované css+ div jsou v mobilech zcela nečitelné (75% je nedostupných mimo prohlížeč)
A navíc to co píšete nefunguje v prohlížečích Mozilla a Safari.
Můžeš to jistě napravit pomocí javascriptu cca (60 řádek) a stejně nemáš jistotu, že to bude v pořádku. (Pokud si někdo vypne Javu)
:-)))
Měsíček
Profil
Jasně, celý rok usilovně čekal až mu to vysvětlíš. Mimoto je ve tvém příspěvku tolik chyb, že se mi zvedla teplota z 37,7°C na 38,0°C, děkuji pěkně.

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0