Autor Zpráva
TomTNT
Profil *
Nazdarek...
Predem upozornim ze jsem amater.
Resim oatzku, jak obstojne vyresit rozhrani na mem serveru pro vice klientu.

Modelova situace:
1] Mam nainstalovane easyPHP u sebe na stroji (s pevnou IP). Easy php normalne uvazuje slozku se kterou pracuje jako:
DocumentRoot "${path}/www"
coz je slozka v adresari easyPHP.

2] Pri praci pro jednoho klienta generuji pres nejaky program obrazky na disk, do uplne jine slozky nez je nastaveno easy PHP.
Pro druheho klienta generuji obrazky zase do jine slozky.

A ted tedy co vlastne chci.
1] zrusit v easyPHP onen "browsovaci" rezim. kdyz nenajde easyPHP index.html nebo neco podobneho, jde prochazet slozkami. To chci zrusit.
2] nejak vyresit ukazani obsahu onech slozek jen urcitym klientum. Aby prvni klient nemohl koukat vubec na data ktera se delaji pro druheho klienta.
Premyslel jsem ze klient by ode me dostal vzdy pevnou adresu a k tomu jmeno a heslo. Na zaklade toho by mohl nahlizet pak do sve slozky. Ale jak to vyresit prakticky? jak rict Apatchi ze ma cucet i jinam nez do sve DocumentRoot "${path}/www" a zaroven ze musi umet cucet do vice slozek, protoze budu mit vice klientu?

nebo by klient mel dostat pouze unikatni adresu bez jmena a hesla? ja fakt nevim...hlavne nevim co budu muset udelat s konfiguraci serveru, jaky PHPko napsat atd.
Staci kdyz nastrelite zakladni ideu :) dik

Zajima me iedea jakou to vubec resit?
peta
Profil
zakazani zobrazeni slozek je otazka prav, coz windows ne moc umoznuje proti linuxu. pripadne mozna v php.ini

easyphp server - pouzivam Wamp sefver

mozna by cely problem vyresil redakcni system, nebo htaccess zaheslovani adresare. pokud nezadas spravne heslo, nezobrazi se obvykly seznam souboru.

zmena adresare pro apache je v php.ini, tusim rootdirectory =
Ve wampu se to da nastavit klikanim, u easy budes muset asi editaci php.ini
TomTNT
Profil *
no on je problem v tom, ze potrebuji aby EasyPHP koukalo do ruznych mist disku...jednou treba na disk C a podruhe na disk D. Muselo by se tedy nastavit nak podruzne ta cesta v PHP ini a ne jen Root. Nevi jestli to jde prave.

Prinejhorsim bych musel prehodnotit styl prace a prave to vsechnpo cpat na relativne stejne misto...tedy minimalne stejny disk, treba D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: