Autor Zpráva
majkl
Profil *
Čau, ať se snažím jak se snažím, nedaří se mi vycentrovat v prohlížeči hlavní div, ve kterém mám v podstatě uzavřenou celou stránku. Div má pevnou šířku. Hraju si s float, position, align... a nic. Poradíte? Díky.

A ještě jedna věc: překopávám staré stránky obsahující hodně souborů. V každém mám tabulky s buňkami, které mají nastavené pevné rozměry, vždycky stejné - width:150px. Tabulky jsou nějak odřádkované pomocí <tr>, ale v každém souboru bohužel trochu jinak. Je možné nějak zařídit, aby se řádky tabulky zalamovaly v daném divu automaticky, bez použití <tr></tr>? Hezky by mně pak na řádek vyšly 4 buňky. Jinak bych musel ručně překlepávat cca 50 souborů a v každém vkládat nové <tr> za každým čtvrtým <td>.
Str4wberry
Profil
majkl
1) http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
2) Ano.
tomas657
Profil
margin: 0 auto; text-align: center
majkl
Profil *
1. Dík, OK v IE i v Mozille.
2. myslel jsem si to :-(. Mám aspoň zábavu na večer :-). Ale když nad tím tak uvažuju, nemám s webem skoro žádné zkušenosti, byla by to hezká funkce, která by automaticky zalamovala řádky tabulky stejně, jako text v odstavci. Třeba to jen zadat nějakým parametrem v <table> a člověk by se pak vykašlal na všechna <tr> a při změně šířky oblasti by se zalomení přizpůsobilo ve všech souborech.
majkl
Profil *
Sám sobě: I když to už vlastně můžu řešit spanem, a asi to tak taky udělám

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: