Autor Zpráva
lukasik
Profil
vím, že už to tady je, ale ja bych potřeboval co nejjednodušší html kód
Str4wberry
Profil
Odpovídám lukasikovi:
„potřeboval co nejjednodušší html kód“
HTML kód Ti stačit nebude.
lukasik
Profil
a s nějakým scriptem by to šlo??
Str4wberry
Profil
Ptám se lukasika:
Vážně je takový problém, nejprve trochu hledat?
Např. http://interval.cz/clanky/jednoduchy-upload-souboru-na-server-pomoci-p hp/
lukasik
Profil
pomocí php mi to nejde
temistokles
Profil
lukasik
Máš na serveri aktívne nejaké serverové skripty? PHP, ASP, ASP.NET, CGI,... ?
lukasik
Profil
asi jo sem na ic.cz
temistokles
Profil
lukasik
V tom prípade by ti upload cez PHP nemal mať dôvod nefungovať :)
lukasik
Profil
tak ja se vphp neorientuju tajze hledam nejaky html/script kod abych si hohl upravit...
a po uploadu bych potřreboval zobrazit adresu, na které ten obrázek je
lukasik
Profil
aspoň mi pls řekněte jak to maj udělaný na imgup.eu
temistokles
Profil
Viď link od Str4wberry.
Yanczi
Profil *
Nasledujuci kod uloz s priponou.php
Pozor, musíš v kóde vyhladať reťazec "adresa.cz" a nahradiť tvojím URL.
Okrem toho musíš mať vytvorený adresár "soubory" kam sa ukladá uploadovaný súbor.
Toto ulož mimo adresár "soubory" napr ako "upload.php".

Script nemá zabudovaný limit, takže sa môže stať, že niekto
uploaduje postupne 1000 obrázkov:)))

<HTML>
 <HEAD>
 <TITLE>Upload!</TITLE>
 <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type">

 </HEAD>
 <body bgcolor="silver">
 <table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
 <tr>
 <td width="100%"><font face="Arial" size="2"><b>
 Zadaj cestu k súboru (JPG, GIF):</b></font></td>
 </tr>
 <tr>
 <td width="100%" style="border-bottom: 3 double #808080">
 <FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
 <INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="40">
 <INPUT TYPE="submit" NAME="ok" VALUE="Upload">
 </FORM>
 </td>
 </tr>
 </table>
 <BR><P> <BR><P><BR><P> <BR><P>
 <?
 if ($ok == "Upload" && $soubor_name!="") {
 $size = $soubor_size / 1000;
 if ($soubor_type == "image/gif" OR $soubor_type == "image/jpeg") {
 if (move_uploaded_file ($soubor, "soubory/$soubor_name")) {
 echo "<font face="Arial" size="2"><b>Subor $soubor_name o velkosti $size KB bol nahraný na server</b></font><BR><P>
 link:<BR>
 http://www.adresa.cz/soubory/$soubor_name
 <BR><P>
 <BR><P>
<BR><P> ";

 }
 else {
 echo "<font face="Arial" size="2"><b>Soubor nemohl být nahrán, zřejmě došlo k chybě!</b></font><BR>";
 }
 }
 else {
 echo "<font face="Arial" size="2"><b>Zadali jste špatný typ souboru!</b></font><BR>";
 }
 }
 ?>
 </body>
 </HTML>
:/
Profil *
pise mi to chybu - Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/www/green-make.cz/subdomeny/upload/upload.php on line 108 nwm co s tim :/
H4rm
Profil
Mám otázku, proč mi jdou nahrávat i jiné soubory než obrázky ( TENTO SKRIPT )
kolly
Profil *
Yanczi:
a kam mam dat tu svoju adresu ?
Sayels
Profil *
Ahoj, všiml jsem si že tady rozebíraté upload obrazku na server a měl bych taky takovou otazku. Chtěl bych si udělat upload fotek, který by hned po uploadnutí zobrazoval obrázek na určité stránce, ale jsem v PHP začítečník, tak fakt nevím, ale myslím že bude potřeba SQL. předem děkuji za odpověd.
Michallius
Profil
SQL nepotřebuješ. Můžeš nahrávat do souboru a potom funkcí while načteš obrázky do prohlížeče.
Já to řeším takto:
Tímto nahraješ soubor do složky soubory...
<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
<td width="100" align="right"> 
Název: </td>
<td width="200" align="left">
<input type="text" name="jmeno"></td></tr>
<tr><td width="100" align="right">
Soubor: </td>
<td width="200" align="left"><input name="obrazek" type="file"></td></tr>
<tr><td colspan="2" width="300">
<input type="submit" value="Nahrát obrázek"></form></td></tr></table></td></tr></table> 
<?php if (is_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name']))  { 
if($_FILES['obrazek']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['obrazek']['type']=="image/pjpeg"){  
$jmeno=$_POST['jmeno']; 

$copy = move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'], 
          soubory."/$jmeno.jpg"); 
chmod ($cil, 0644);  
if($copy == true){  
echo "Obrázek <strong>\"".$jmeno."\"</strong> byl úspěšně nahrán na server.\n<br>"; 
}else{ 
echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['obrazek']['error']; 
} 
}else{ 
echo "Lze nahrávat pouze soubory typu \"jpg\"!"; 
} 
} 
?> 

...a tímto je zobrazíš.
$handle=opendir('soubory'); 

while (false!==($file = readdir($handle))) { 
if ($file != "." && $file != ".." &&$file!=="Thumbs.db") { 
echo '<a href="soubory/img/galerie/'.$file.'"><img src="soubory/img/galerie/'.$file.'" width="100"></a> &nbsp;'.$file; 
?>

<hr>
<?php
 
 } } 
 

closedir($handle);
?>
jarda189
Profil *
Michallius:
když to dělam podle tvého scriptu tak s emi to špatně zobrazuje nevíte čím by to mohlo být??

viz: tady

http://www.roadpunisher.cz/z.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: