Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
OldJuhy Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 5. 2005, 12:57:56
Prosím o radu, vytvořil jsem www, když jsem dospěl do finále, tak jsem zjistil že plno práce jsem dělal zbytečně. Každý odkaz je vlastně samostatná stránka. Šlo by to vyřešit vnořeným rámem, mám na mysli nechat jednuj kostru stránek a ostatní by se vkládaly do ní ?? Pokoušel jsem se o to, ale vždy narazím na špatné načítání. Odkaz - Rám. Díky za radu (tvorbě se věnuji 2 měsíc, tak mě pls neodpákujte) pls zkontrolujte http://web.quick.cz/SLD/index.html
|
||
Marine Profil |
#2 · Zasláno: 3. 5. 2005, 20:14:01
no jestli se zabejvas strankama jenom 2 mesice, tak ty stranky jsou docela solidni vykon...
Ale nejak nechapu tvuj dotaz. Jde ti o to, ze vsechny podstranky tvyho webu maj vsechny ty veci okolo ( pravy sloupec, levy sloupec, hlavicka...) stejny? A zes to psal do zdrojaku vsech podstranek zbytecne? Jestli jo, tak to samozrejme jde vyresit ramama, ale ja to resim pomocy PHP. Zdrojak pravyho, levyho sloupce apod. mam v samostatnych souborech a ty potom vsude includuju. |
||
Šlaha Profil |
#3 · Zasláno: 3. 5. 2005, 21:24:07
Jestli máš na povoleno php, pak opravdu include. Každé menu samostatně (leve.php, prave.php, vrch.php atd.) a to hodíš do stránek: <?php include "leve.php"; ?>
|
||
OldJuhy Profil * |
Přesně jak píše Marine, asi jsem se špatně vyádřil. Když něco změním ve sloupcích nebo hlavičce, tak to musím pracně předělávat na všech podstránkách. Takhle bych měl jenom jedny sloupce a ostatní podstránky by se střídaly uprostřed. Na PHP si netroufám, velká neznámá, šlo by to v html (používám Macromedia Dreamweaver MX 2004) ??
Jinak díky za čas a ochotu reagovat, OldJuhy |
||
Kráťa Profil |
#5 · Zasláno: 3. 5. 2005, 23:37:25
Můžeš použít i HTML. Pokud do každé stránky vložíš <iframe>, kam se bude načítat to, co chceš. Já to používám na menu. mám jeden soubor menu.html a do každé styránky, hned za body vložím
<iframe src="menu.html" width=115 height=2490 frameborder="0" align="left" scrolling=no name=menu> </iframe> Ukázka je na http://www.obcasnicek.nazory.cz/menu_iframe/ |
||
tukaj Profil * |
#6 · Zasláno: 4. 5. 2005, 10:17:53
Je možny používat tabulky jako rámy ? Hlavně v tom smyslu,aby mi do hlavní tabulky šli odkazy a vlevo sloupec=menu se neměnil, ani sloupec napravo. Já sem totiž zatím weblamer takže pracuju ve Frontpage a tam ty rámy jsou blbí a tak je pro mě jednodušší dělat s tabulkama, ale ted sem narazil na ten problem, ze me to proste háže z odkazu do nove stranky. Ve Frontpage nemůžů ani pořádně určit kde budou ty rámy a kolik jich bude.Kdyžtak kdyby někdo aspon věděl jak udělat ve Frontpage to umístění rámů a určení jejich počtu.
|
||
Yuhů Profil |
#7 · Zasláno: 4. 5. 2005, 14:44:09
> Je možny používat tabulky jako rámy
ne. |
||
Yuhů Profil |
#8 · Zasláno: 4. 5. 2005, 14:45:53
Reaguji na původní dotaz:
ano, dá se to tak. Ale není to moc výhodné. Z vyhledávačů ti budou chodit přístupy na stránky - sirotky. Lepší je vkládat menu jako iframe do každé stránky. Je s tím sice trochu práce navíc, ale vyplatí se. Více na www.jakpsatweb.cz/include.html#iframe |
||
OldJuhy Profil |
#9 · Zasláno: 5. 5. 2005, 00:07:16
Tak že jestli jsem dobře pochopil, na všech podstránkách upravím menu jako odkaz na iframe.
Stránky zůstanou jako takové s tím že si budou přibalovat iframe menu . Tím pádem už budu editovat pouze jednu hlavičku iframe, levé menu iframe a pravé menu iframe ?? Tak by to teda bylo jak publikoval víše Kráťa, jestli je to tak jak jsem teď popsal tak asi už chápačka. Akorát ještě jeden dotaz, protože se mi skládá menu z několika čtverců, tak je musím sjednotit do jednoho ??, aby vznikla levá a pravá strana anebo udělat každý zvlášť pro lepší efekt Všem děkuji za ochotu, OldJuhy |
||
OldJuhy Profil |
#10 · Zasláno: 6. 5. 2005, 01:30:44
Vyzkoušel jsem to na jednom příkladu a vše ok, dík OldJuhy
|
||
tukaj Profil * |
#11 · Zasláno: 7. 5. 2005, 10:16:23
Takze kdyz pracuju v Frontpage a sem zacatecnik a chci to s tema odkazama do hlavniho sloupce tak je nejjednodussi iframe,hodne kopirovat :),include a nebo rámy ? O_o
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0